ahp kop

 22 Januari 2021

Persbericht SGMW 2 & 3 april

Share

2 en 3 april in het teken van jubileumeditie SGMW

Tekst: Jaap van de Venis

De Samengestelde Menwedstrijd (SGMW) van koetsiersvereniging Achter ’t Peerd is een jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar zal de Eefdese vereniging voor de vijfentwintigste maal paardenliefhebbers uit het hele land een weekend lang vermaken. Niet alleen met de wedstrijd zelf, maar ook met leuke activiteiten op het terrein aan de Elzerdijk.

Achter ’t Peerd is een vereniging uit Eefde/Gorssel die het hele jaar door activiteiten organiseert voor menners. Dit doen zij reeds 36 jaar. Naast het verzorgen van lesavonden organiseren zij wedstrijden en bijzondere ritten. Het hoogtepunt is ieder jaar weer de tweedaagse Samengestelde Menwedstrijd. Aan deze wedstrijd doen menners uit de hoogste nationale klasse en zelfs Nederlandse kampioenen van 2015 en ex-wereldkampioenen mee.

Een veelzijdige wedstrijd

Deelnemende menners moeten gedurende twee dagen bewijzen over meerdere kwaliteiten te beschikken. In drie onderdelen moeten zij laten zien dat zij meesters zijn in controle, stuurmanskunsten en uithoudingsvermogen. Het evenement trapt zaterdag af met de onderdelen dressuur en vaardigheid.

Menners die deze onderdelen tot een goed einde weten te brengen, verschaffen zich een goede uitgangspositie voor het meest spectaculaire onderdeel, de marathon. De marathon zal op zondag plaatsvinden en de startvolgorde van het laatste onderdeel wordt bepaald aan de hand van de resultaten van de eerste twee onderdelen. De 6 hindernissen die zijn opgenomen in het parcours van het laatste onderdeel (met de waterbak als hoogtepunt) zijn op het hoofdterrein geplaatst, waardoor de wedstrijd voor bezoekers goed te volgen is.

De SGMW wordt georganiseerd voor aanspanningen uit verschillende klassen (van hobbyklasse tot klasse 3) en voor diverse combinaties. Zowel enkelspan, dubbelspan, tandem als vierspan combinaties mogen hun kunsten vertonen. Deze aanspanningen worden verdeeld in de categorieën paarden en pony’s. De beste menners zullen op zondag gehuldigd worden. De beste menner van de eigen vereniging (Achter ’t Peerd) ontvangt de Baader Bokaal.

Bijzondere editie

Dit jaar belooft het een bijzondere editie te worden. Omdat het de vijfentwintigste editie van de SGMW is, haalt Achter ’t Peerd alles uit de kast om er een groot succes van te maken. Naast de spannende onderdelen van de wedstrijd zelf is er op het terrein van alles te beleven. Er is een tent waar bezoekers zich tegoed kunnen doen aan eten en drinken en er is een springkussen waar ook de jongere generatie zich kan vermaken. Het is een evenement is waar paardenliefhebbers uit heel het land elkaar ontmoeten.

Om dit alles mogelijk te maken is er een groot aantal vrijwilligers actief op en rond het evenement. Broodjessmeersters, hindernismedewerkers, ringmeesters, parkeerhulpen, patatbakkers, koffie- en drankschenkers, muntverkopers, toiletschoonmakers, hindernisbouwers, vergaderaars, lunchverzorgsters, schrijfsters, omroepsters, parcourshulpen en koeriers: zij zetten zich allemaal geheel belangeloos in voor het welslagen van de menwedstrijd. Tevens gaat er veel dank uit naar sponsoren, grondeigenaren en buren. Zonder hen is het niet mogelijk om een wedstrijd te organiseren.

Praktische informatie

De SGMW vindt plaats op zaterdag 2 april en zondag 3 april. Op beide dagen zullen de eerste menners omstreeks 09:00u starten. De winnaars zullen zondag rond 18:00u hun prijs in ontvangst  nemen bij de prijsuitreiking.

Het terrein bevindt zich naast de kartbaan in Eefde, aan de Elzerdijk. Bezoekers worden middels bewegwijzeringsbordjes naar de parkeergelegenheden geleid. De Elzerdijk is zelf afgesloten in de dagen rond het evenement.

 Foto's: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2span  4span

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.