ahp kop

 19 Januari 2021

Wedstrijdnieuws in de Stentor!

Share

De Stentor van 19 maart 2008 heeft een mooi artikel geplaatst over onze vereniging en haar komende wedstrijd op het nieuwe wedstrijdterrein! Een prachtige foto van enkele vrijwilligers siert het geheel! Kortom: De wedstrijd leeft!

 Wedstrijd 'Achter 't Peerd' op nieuwe locatie

door Roel Hendriks GORSSEL. woensdag 19 maart 2008 | 03:56

"Zie ze eens bezig zijn! Bij elkaar loopt daar ruim 700 jaar rond, maar ze werken nog als jonge paarden''. Voorzitter Jan Maalderink van Vereniging van Aangespannen Paarden 'Achter 't Peerd' uit Gorssel doelt op een groepje mannen dat in de verte druk in de weer is met het bouwen van een hindernis voor de Samengestelde Men Wedstrijd (SMW) die op zaterdag 5 en zondag 6 april wordt gehouden. Voor de leden van de vereniging gaat dit jaar een lang gekoesterde wens in vervulling.
Dankzij de medewerking van 'buurman' Koornstra zijn Maalderink en zijn mannen in staat om voor het eerst alle onderdelen van de SMW in de directe omgeving van het clubhuis aan de Elzerdijk te houden.

Maalderink: "We zijn in 1987 begonnen op een terrein van Japie Dijkerman aan de Flierderweg, daarna ging we naar Dommerholt aan de Kamperweg en de laatste tien jaar werd de SMW gehouden in de omgeving van de Prinsehallen aan de Amelterweg.''

Ondanks de succesvolle jaren aan de Amelterweg is Maalderink blij met de nieuwe locatie.

"Vooral voor het publiek is het aantrekkelijker, want hier kunnen we alle onderdelen op hetzelfde terrein afwerken. De toeschouwers kunnen alles vanuit één punt overzien en kunnen in het clubgebouw terecht voor een hapje en een drankje.''

De wedstrijd begint zaterdag 5 april om negen uur met de dressuurproef, later op de dag gevolgd door de vaardigheidsproef, beter bekend als het 'kegeltjesrijden'.

De zondag staat gewoontegetrouw geheel in het teken van de marathon. De eerste combinatie vertrekt om half negen voor het wegtraject van 9 kilometer in het buitengebied.

Voor het publiek is vooral het tweede deel aantrekkelijk, als de deelnemers vanaf tien uur beginnen aan de hindernisbaan in de omgeving van het clubgebouw aan de Elzerdijk. Tussen de finish van de laatste combinatie en de prijsuitreiking zal een internationale vierspanrijder een clinic verzorgen met uitleg aan het publiek.

De organisatie heeft nu al tachtig inschrijvingen binnen, waaronder die van Edwin van de Graaf, de koetsier van de Gouden Koets.

Maalderink: "Veel deelnemers beschouwen deze wedstrijd als een prima voorbereiding op het wereldkampioenschap voor vierspannen dat begin september in Beesd wordt gehouden en waar het parcours gebouwd wordt door ons lid Arjan Brink.''

- Beide dagen is de Elzerdijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Toeschouwers kunnen hun auto parkeren bij de ingang aan de Dortherdijk.

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.