ahp kop

 27 Januari 2021

Kroamschudden 2e paasdagrit

Share

De koffie was al weer klaar toen we ruim voor tienen bij het clubterrein arriveerde. Gauw de koekjes en paaseitjes afgegeven en Kalle was wel bereid daarmee rond te gaan. Heerlijk we gaan weer rijden en het was ook nog droog ook ondanks het oranje weeralert in Nederland.

GOPR0001

Met zes koetsen vertrokken we na de koffie met versnaperingen richting de Reeverdijk, even een tussensprintje halverwege de Reeverdijk door een slingerpaadje in het bos, verder op de Reeverdijk, de Reeverweg en dan ineens rechtsaf langs een weiland, een (zand)paadje wat ons uiteindelijk weer terugvoerde naar de Deventerdijk. Via de Harfsensesteeg, de oude Kapelweg naar de Scheggertdijk en dan richting het Kroamschudd'n bij de familie van Vlierbergen aan de Wagenvoortsedijk.

Paasrit AtP 021Sommige van de mederijders wisten niet waar Kroamschudd'n voor stond dus voor hen en al die anderen die dit niet weten, we hebben het even opgezocht op ons wereld wijde web. Volgens Wikipedi betekent dit:

Et kroamschudden is ne olde tradisie woarbi-j ne krentenstoete of pillewegge ebrach wöd noar et ni-j geboarn kind binnen ne Noaberschap. Dat wöd veurof egoan deur et ansprekken deur de vrouwen uut de naoberschap.

Bij ons waren de vrouwen vervangen door aanspanningen, maar dat mocht de pret niet drukken. Nou, dan weet je dat tenminste ook weer.

Na de felicitaties, het bewonderen van de pasgeborene, de paasstol, de eitjes, de koffie, de beschuit met muisjes en een herstel van een ijzer dat door Barry er weer vakkundig werd ondergetikt, vertrokken we richting de camping Het Waldhorn om via de dijk langs het Twentekanaal naar de Boedelhofweg te rijden.

Door het Bosje van Strens via de Elzerdijk waren we strak om 13.00 uur terug bij het clubterrein.

Dankzij de telefoon van Dick P. kunnen diegenen die een paashow aan het bezoeken waren, de wonboulevard hadden opgezocht, aan het brunchen waren met familie en/of buren, of andere paasverplichtingen, festiviteiten, sport, familie activiteiten hadden, ook nog even kijken hoe het was.

Het was toppie en op naar de volgende rit. Hieronder de telefonische weergaven van de rit door Dick P.

Paasrit AtP 013

Paasrit AtP 011 Paasrit AtP 012
Paasrit AtP 014 Paasrit AtP 015
Paasrit AtP 016 Paasrit AtP 017
Paasrit AtP 018 Paasrit AtP 020

 

 

 

 

 

 

 

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.