ahp kop

 19 Januari 2021

Opgave clinic paardengebit door Paul Versluis

Share

Op 17 mei a.s. hebben we een informatieve clinicdag op de planning staan. Deze clinicdag zal in het teken staan van het paardengebit, het geschikte bit en aanleuning in de mensport. De dag zal worden verzorgd door Paul Versluis. Paul is gebitscontroleur/ meninstructeur/ auteur van het boek aanleuning.

 

aanleuning Paul Versluis

 

"Uiteindelijk zijn we allemaal met aanleuning bezig, of het nu gaat om dressuur, vaardigheid, SWM, Authentiek of recreatief rijden." Dat voor het realiseren van een fijne aanleuning meer komt kijken dan de technische beheersing van het rijden en/of mennen van een paard of pony, weten velen wel. Dingen en handelingen die op het eerste gezicht van ondergeschikt belang lijken, kunnen van grote invloed zijn op het bereiken van die zo gewenste fijne aanleuning of deze juist negatief beïnvloeden. Zo komen tijdens de clinicdag gebitsverzorging, bitten, hulpmiddelen, rijtechnische aanleuning en harnachement uitgebreid aan bod. En dat allemaal vanuit het perspectief van de aanleuning. Als gebitsverzorger, bittenspecialist, ruiter, wedstrijdmenner, instructeur en trainer is Versluis van vele markten thuis. Deze informatieve dag is een aanrader voor iedereen die verder wil in zijn sport, of simpelweg mennend optimaal wil genieten van een paard dat het naar zijn zin heeft en zich van zijn beste (prestatie)kant laat zien".

 

 

 

Programma

We hebben de mogelijkheid om hier een leuke en informatieve dag van te maken waarbij we in de ochtend om 10.00 uur starten met een lezing over deze onderwerpen.

Hierna is er ruimte om bij 9 paarden het gebit te laten controleren en deze te voorzien van een bitadvies.

In de middag kunnen we het geleerde in praktijk brengen evt. met een ander bit om te proberen in de menlessen. Hiervoor is er mogelijkheid voor 9 aanspanningen om deel te nemen aan de lessen. Er kunnen 3 lessen worden gegeven van maximaal 1 uur per les met elk 3 aanspanningen in de les.

Deelname

Er zijn dus 2 mogelijkheden voor deelname;

  1. Deelname aan de lezing en de rest van de dag zonder paard. (kosten €15,-)
  2. Deelname aan de dag met uw aanspanning, dus gebitscontrole en menles. (kosten €50,-). Dit is helaas niet meer mogelijk. Er hebben zich 9 aanspanningen aangemeld

 

U kunt zich nu alleen nog aanmelden zonder aansapnning. Geef u dus deze week nog op door het sturen van een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Met vriendelijke groeten namen het bestuur van Achter 't Peerd,

Annemarie Rietman

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.