ahp kop

 28 Januari 2021

Sublieme Slotavond D+V

Share

IMG 0453Vrijdagavond 7 maart net na 19.00 uur en de eerste bezoekers voor de slotavond van de Dressuur en Vaardigheid, de Spruitjesbokaal van 2013/2014 staan al op de stoep. Het belooft een geweldige avond te gaan worden, als we kijken naar het voorgestelde programma. De bak is er klaar voor Jan de Boer is al aanwezig, de koffie is gezet, dus we kunnen er tegen aan.

Als eerste is er voor vier ingelote aanspanningen die heel veel starts hebben gemaakt de afgelopen wedstrijden een bijzondere clinic, namelijk een bijna privéles van de ex-wereldkampioen vierspan pony's Jan de Boer. Als eerste komen de bak binnenrijden: Onno Verheul en Jurgen Bolt, beiden met een enkelspan aanspanning. Jan de Boer legt uit wat hij belangrijk vindt waar je op moet letten en hoe je kan trainen, oefenen.

IMG 0467Varkensgedrag, aaseters en planteneters daar zit hem het verschil. Belonen van een pony/paard doe je door hem de ruimte te geven en toch contact te houden. De pony zal altijd naar je hand blijven zoeken ook al geef je hem veel ruimte op de leidsels. Het is even wennen voor de beide koetsiers, maar gaandeweg zie je een hoop veranderen in de houding van de pony's en de koetsiers. Vanuit dit lang maken, werken aan de grondhouding is het devies. Niet alleen de koetsiers op de bok leren veel, ook de vele aanwezigen langs de kant van de bak en in de kantine worden weer veel wijzer. Na drie kwartier is het de beurt aan: Henk Ligtenbarg en Rijk Spronk, beiden met een tweespan en daar zie je dat twee pony's gezamenlijk exact hetzelfde laten doen weer andere extra vaardigheden vergt. Maar ook hier worden vele zinvolle aanwijzingen en tips gegeven door Jan de Boer. En bij beide lessen is het niet alleen aanwijzingen die Jan geeft, hij klimt achterop, help met de leidselvoering houdt de handen vast. Dus niet alleen tekst en uitleg maar ook hulp bij en voordoen hoe het volgens hem zou moeten kunnen.

IMG 1209Na een goede anderhalf uur de prijsuitreiking, door onze voorzitter die op zijn eigen wijze invulling geeft aan deze opsomming van de namen van de vele prijswinnaars in de verschillende klassen, is het moment dar van de uitreiking van de Spruitjesbokalen. In 2012/2013 was Manuela de Grijs met Bonny de trotse winnaar en het seizoen 2013/2014 was de bokaal voor Netty de Rooij met Dylan. Ook de overall prijzen van beide seizoenen werden uitgereikt. De Pechprijs was voor Wim Rood, de prijs voor de beste ringmeesters voor Jansen en Jansen en eerste bij de EHBO-ers werd mevr. Jansen.

 

Na deze prijzenslag was het weer de beurt aan Jan de Boer die achtereenvolgens met een enkelspan en tweespan een dik half uur vulde met een demonstratie. Hij gaf zelf aan dat het juist en correct dressuurmatig rijden heel veel inspanning, tijd en geduld vraagt van de koetsier en daarop inspelend konden de aanwezigen zien hoe hij o.a. zeer geduldig wachtte tot beide pony's er klaar voor waren om vanuit stilstand de stap aan te vangen. Dit en nog vele andere aanwijzingen die werden gegeven tijdens zijn demonstratie, maakte op de vele aanwezigen een prima indruk en er was weer een hoop geleerd waar we de eerstkomende tijd weer mee aan de gang kunnen.

Nog even natafelen in de kantine nou ja even, het bleef nog lang gezellig.

Dus terugkijkend, wat een sublieme afsluiting, wat een geweldig geslaagde slotavond. Iedereen van de organisatie die hier aan heeft meegewerkt ontzettend bedankt en wie weet tot de volgende uitvoering van de Spruitjesbokaal in 2014/2015.

Alle foto's van deze sublieme avond in ons foto archief

De totaal-winnaars zijn als volgt:
 
Wintercompetitie: ATP Gorssel 2013 / 2014:        
 
Spruitjesbokaal Dressuur Leden Achter 't Peerd:        Netty de Rooij met Dylan
Spruitjesbokaal Vaardigheid Leden Achter 't Peerd:    Netty de Rooij met Dylan
Hobbyklasse Dressuur Overige:                                Marjolein Polling
Hobbyklasse Vaardigheid Overige:                            Marjolein Polling
Pony's Dressuur Wedstrijdklasse:                              Frans van Tilburg
Pony's Vaardigheid Wedstrijdklasse:                          Onne Verheul (Lady Tessa)  
Paarden Dressuur Wedstrijdklasse:                            Joice van Lohuizen  
Paarden Vaardigheid Wedstrijdklasse:                        Gerard Looman    
 
 
Tevens werden alsnog uitgereikt de bekers van de Wintercompetitie 2012 / 2013:
 
De totaal-winnaars zijn als volgt:
 
Wintercompetitie: ATP Gorssel 2012 / 2013:        
 
 
Spruitjesbokaal Dressuur Leden Achter 't Peerd:        Manuela de Grijs
Spruitjesbokaal Vaardigheid Leden Achter 't Peerd:    Manuela de Grijs
Hobbyklasse Dressuur Overige:                                Hanneke Herweijer-Broeders
Hobbyklasse Vaardigheid Overige:                            Hanneke Herweijer-Broeders
Pony's Dressuur Wedstrijdklasse:                              Frans van Tilburg
Pony's Vaardigheid Wedstrijdklasse:                          Onne Verheul (Lady Tessa)  
Paarden Dressuur Wedstrijdklasse:                            Willy Hartjes

Paarden Vaardigheid Wedstrijdklasse:                        Hans Ouwersloot 

Alle uitslagen (seizoen 2013/2014) hieronder

 IMG 1248

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.