ahp kop

 21 Januari 2021

Indoor D + V de laatste van deze winter

Share

IMG 0324 websiteHet zit er helaas al weer op onze Spruitjesbokaal, tenminste het wedstrijdgedeelte. We kunnen wederom terug kijken op een zeer geslaagde Dressuur en Vaardigheid afgelopen zondag 16 februari.

Er waren weer vele bekenden die de afgelopen keren ook deel namen, maar ook konden we weer een paar nieuwe aanspanningen welkom heten. Helaas was dit al weer de laatste in de Spruitjesbokaal reeks van de afgelopen winter.

Omdat het zondag was begonnen we pas om 09.00 uur zodat de eerste vrijwilligers ook pas tegen 08.00 uur aanwezig hoefden te zijn. De bak strak glad getrokken verwelkomden we tegen 09.00 uur de eerste deelnemer voor de dressuur.

Dit maal mochten de paarden weer beginnen en van de vereniging reden dit keer bij de paarden Adrik Kros en Krista Sierink mee.

 

IMG 0343 websiteTussentijds was het erg gezellig in de kantine en even na de lunch stroomden ook de eerste ponyrijders binnen om de vaardigheid te gaan verkennen. Voordat de vaardigheid opgebouwd kon worden wilde Wim toch ook nog even zijn rondjes draaien, nog niet met zijn nieuwe paard, die is nog in opleiding voor het echte werk, maar wat meer PKtjes zodat de bak er weer strak bij lag. Helaas was de jury op dat moment net uit hun ruimte vertrokken zodat we de beoordeling van Wim en zijn protocol helaas moesten missen, maar wat ons betreft een dikke winstpunt voor het slepen.

Dankzij de vele hulpen en de parcoursbouwers werd de vaardigheid snel opgesteld onder de delegerende begeleiding van Arjan Brink die vanaf de kant uitstekende aanwijzingen gaf.

Nog even overleggen of alles goed stond en hier en daar wat meer ruimte langs de kant zodat er meerdere alternatieven mogelijk waren bij poortje 8, 9 en 10 en de eerste paarden mochten weer aan en in de bak.

IMG 0348 websiteOndertussen werd buiten nog wat lucht in de bandjes gedaan door een zeer hoffelijke Rein Hazelaar die de bandjes van Linda Voskamp op de juiste spanning bracht. "Scheelt eer een paar tienden en je hebt gezien dat je een gouden medaille kunt verliezen op een paar duizendste" daar viel dan ook helemaal niets tegen in te brengen.

Na de paarden een korte pauze even extra verkennen voor de wat later gearriveerde ponyrijders en tegen 16.00 waren de pony's aan de beurt. Het bleek toch meer een pony vaardigheid dan een paarden vaardigheid te zijn. want al vrij snel waren de eerste pony aanspanningen foutloos en binnen de tijd.

Dit ging wat vaker gebeuren waardoor de vaardigheid in totaliteit iets uitliep. Nadat de vaardigheid weer was opgeruimd waren de pony's aan de beurt voor hun dressuurproef.

 

IMG 0432 websiteOok hier weer een aantal van de eigen vereniging, Johann Haasnoot beet de spits af gevolgd door Netty de Rooij, Sietske Bezemer, Eugene Mulling en na de pauze Rein Hazelaar met zijn uitdaging, de tandem.

Zoals al gemeld het wedstrijd gedeelte zit er helaas al weer op maar we hebben nog een slotavond in het vizier op 7 maart. Wat er dan allemaal weer op hetr programma staat weet de redactie ook nog niet maar zodra we wat meer weten brengen we u op de hoogte dus houdt de website en onze Facebook pagina in de gaten.

 

 

 

Wat ook dit keer niet willen vergeten is om alle vrijwilligers en dat zijn er ook dit keer weer te veel om op te noemen te bedanken. De jury bedankt, de kantinehulpen, de aanvegers, de parcoursbouwers, de touwtjes aan de bordjes knuppers, de bakslepers, de hekjesplaatsers, de parcoursbouwers, het secretariaat, de organisatoren, de ...... en de ...... en natuurlijk ook alle deelnemers, wat we willen niemand vergeten, ONTZETTEND BEDANKT en hopelijk tot op de slotavond en wie weet, volgend jaar weer onze Spruitjesbokaal.

Hieronder de uitslagen:

 

Meer foto's kunt u terug vinden in ons fotoarchief via deze link

IMG 0395 website

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.