ahp kop

 17 Januari 2021

Super geslaagde D + V (incl. uitslagen)

Share

IMG 0225De derde uitvoering van de Dressuur en Vaardigheidswedstrijden Indoor op 25 januari was super geslaagd. Met ruim 35 starts bij de pony's in de dressuur en meer dan 20 starts bij de paarden was de gehele dag een lust voor het oog. Van menners die hun pony/paard net voor de koets hebben rijden en ervaring opdeden en veel hebben geleerd tot aanspanningen die gepokt en gemazeld ook hun beste beentje voor zette. Een groot scala aan variëteit passeerde voor de toeschouwers en de jury. Ook van onze eigen vereniging reden meerdere leden mee.

Om 08.30 uur werd de eerste aanspanning de ring ingeloodst en tot na 14.00 uur was de piste voor de dressuur van de pony's, enkelspan, tweespan en zelfs een tandem. Hierna werd de vaardigheid opgebouwd en nadat de pony's de toets hadden volbracht was het de beurt aan de paarden, die daarna hun dressuurproef uitvoerden.

Het was ook een heel gezellige mendag, die tegen 21.00 uur pas zijn einde kreeg. Toen tegen 22.00 uur de lichten in de kantine uitgingen en de laatste van de organisatie naar huis gingen was dat met een heel tevreden gevoel.

IMG 0250Terugkijkend op zo'n dag, in een reeks van vier, realiseer je je dat dit echt niet mogelijk is zonder het vele enthousiasme en de betrokkenheid van de vele vrijwilligers die maanden, weken, dagen van te voren hier al mee bezig zijn en op de dag zelf natuurlijk continue allerlei zaken regelen.

Van het meerdere keren slepen van de bak, de bel in de jurykamer ophangen, de koffie zetten om 07.10 uur voor de eersten die de hal betreden, de ringmeesters die de hele dag in de open deur de juiste deelnemers naar binnen begeleiden, de startlijstopsteller, IMG 0245de parcoursbouwers, de hulpen bij de vaardigheid, de EHBO-er, waarvan we altijd hopen dat ze niets te doen heeft en dus voor niets is gekomen, de jury, het wedstrijdsecretariaat, de kantine medewerksters, de startlijsten/uitslag op het prikbord hanger, de invoerder van de uitslagen op de PC, nog meer koffie zetten, de dressurhekjes plaatsers, de hand en spandiensten verleners, de omroepster bij de vaardigheid en de schrijvers bij de jury.

Het risico dat we iemand zijn vergeten te noemen is groot dus daarom iedereen die geholpen heeft een ontzettende dikke duim omhoog, complimenten en vreselijk bedankt want zonder jullie tomeloze inzet en betrokkenheid is het organiseren van dit soort evenementen niet mogelijk.

 

IMG 0266Het drukste moment op de dag was wel het verkennen van de vaardigheid. Toen gingen meer dan 80 koetsiers en grooms gezamenlijk in ganzenpas door de poortjes. Als we weten dat een paard een kuddedier is dan weten we nu misschien ook waarom de mens en het paard zo'n goede combinatie zijn Ook de mens die later met het paard of de pony een proef wil afleggen vertoont dan vrij veel kuddegedrag door netjes in een rij achter elkaar en elkaar volgende de vaardigheid te verkennen. Voor een niets wetende toeschouwer kan dit tafereel wel enigszins op de lachspieren werken, maar zo kent elke sport tenslotte zijn eigen eigenaardigheden nietwaar

 

Op naar de vierde in de reeks die plaats gaat vinden op zondag 16 februari wederom in de hallen bij Semper en wie weet tot ziens.

Uitslagen 25 januari

 

Tusenstanden Wintercompetitie en spruitjesbokaal na 3 wedstrijden.

 

Een foto impressie van de dag hieronder.

IMG 0223 IMG 0226
IMG 0231 IMG 0235
IMG 0238 IMG 0240
IMG 0241 IMG 0243
 IMG 0244  IMG 0253
 IMG 0255  IMG 0257
 IMG 0263  IMG 0264
 IMG 0268  IMG 0270
IMG 0272 IMG 0276
IMG 0283 IMG 0292
picture1 picture2

picture3

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.