ahp kop

 23 Januari 2021

Door de bril van de Jury

Share

fotoIn samenwerking met Men District Oost vond vrijdag 10 januari de clinic “Door de bril van de Jury” plaats in de hallen bij Semper.

Meer dan veertig menliefhebbers, wedstrijdrijders, enthousiastelingen hadden zich opgegeven als deelnemer en helaas moesten meer dan dertig mensen werden teleurgesteld omdat er niet genoeg ruimte was, we zaten dus echt vol. De belangstelling was dus enorm. Ook aan toeschouwers was geen gebrek. Oftewel de kantine van Semper zat goed vol toen om 19.00 uur de workshop/clinic begon. Paul Sueters nam het woord en heette al le aanwezigen hartelijk welkom. Na een korte uitleg over het programma van de avond en wat we wilden bereiken, gaf Wil van Hulst een presentatie over de theorie die achter het jureren schuil gaat: waar let een jury op, hoe komen de punten per onderdeel tot stand en wat is daarbij belangrijk en nog veel meer.

 

Hierna werd een compilatie, samengesteld door Carina Jansen, van een aantal dressuurproeven die waren opgenomen door Marjoleen Veldkamp bij onze Dressuur en Vaardigheid van 14 december getoond en gaven de aanwezige juryleden, Paul Sueters, Gerke Wilbrink en Wil van Hulst toelichting en hoe de theorie in de praktijk wordt gebracht. Hierbij werden de deelnemers gevraagd om ook mee te doen en vragen te stellen als zaken niet duidelijk waren.

Na een korte pauze werd er naar de bak gegaan waar twee aanspanningen gevraagd werd om bepaalde figuren en gangen te tonen, die dan door de aanwezige juryleden werd toegelicht en beoordeeld. Hierbij zaten de deelnemers in de bak zodat ze vanuit dezelfde hoek als een jury de verrichtingen konden beoordelen. Ook werd hun gevraagd naar hun mening van de getoonde onderdelen.

Om het tot nu geleerde ook daadwerkelijk te gaan toe passen, werden de deelnemers bij het volgende onderdeel gevraagd om zelf te gaan jureren. Ook hier weer twee aanspanningen die nu een volledige dressuurproef reden.

De clinic werd afgesloten door de ingevulde protocollen van de deelnemers te vergelijken met de door de jury ingevulde protocollen wat tot goede inhoudelijke vragen en antwoorden leidde.

Een prima uitvoering, een leerzame clinic en heel veel kennis opgedaan door de deelnemers. Iedereen die hieraan een steentje of steen heeft bijgedragen bedankt.

Hieronder een foto impressie

foto2
foto3
foto4
foto5
foto6
foto7
foto8
foto9
foto10

 

 

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.