ahp kop

 28 Januari 2021

Dorpenrally 2013 met behendigheidsproefjes

Share

Strak om 10.00 uur vertrokken de eerste deelnemers aan de 10e Dorpenrally die dit jaar al weer zijn 2e lustrum beleefde.

2013-06-30 17.03.30De organisatie was dit jaar zeer creatief geweest en had meerdere behendigheidsoefeningen toegevoegd aan het programma. Voordat de deelnemers voor een bolletje pijltje rit vertrokken moest eerst een vaardigheidsparcours met handicap worden afgelegd. De bedoeling was dat de koetsier met een hand zou sturen en dan met de andere hand een beker gevuld met water zou meenemen en de hoeveelheid water die uiteindelijk aan de finish werd afgeleverd telde dan mee met het resultaat van de vaardigheid. Sommige deelnemers waren echter nog creatiever dan de organisatie en namen de beker in de mond vastgeklemd mee door het parcours, wat sommige grooms verleidde tot het "helpen" door de beker regelmatig tijdens het parcours van onder aan te tikken om te kijken of de koetsier wel genoeg dronk.

 

2013-06-30 13.17.29De ene buitenroute bestond uit het bolletje pijltje op de kaart ingetekend en de andere route uit een fotocollage die dan aangaf waar de route langs leidde. Onderweg werden de aanspanningen geacht letters te verzamelen die aan bomen en andere plekken waren aangebracht. Er werd ook op tijd gereden, pony's 8 kilometer per uur en paarden 10 kilometer per uur gemiddeld.
Terug op het terrein voor de verzorgde lunch, werd dan wederom een behendigheid afgelegd, het achteruit in parkeren waarbij een bal door de groom moest worden opgepakt achterin het parkeervak zonder de koets te verlaten en daarna stond dan de 2e buitenroute op het programma.

 

Nadat deze buitenrit voltooid was, was er nog de volte met een hand waarbij de koetsier een touw dat was vastgemaakt aan een paal in het midden moest vasthouden en het touw niet mocht loslaten en ook het touw de grond niet mag raken. Dat dit toch wat moeilijker leek dan was, bleek wel uit de enorme lol die dit onderdeel bewerkstelligde, bij zowel deelnemers als toeschouwers.

 

foto7Hierna was het terugbrengen en bedanken van de paarden/pony's en verzamelen op het terrein om onder het genot van een hapje en een drankje de prijsuitreiking bij te wonen en de onderlinge resultaten door te nemen.

Wederom een bijzonder geslaagde activiteit met een heel bijzondere toevoeging van behendigheidsproefjes.

 

 

 

 

 

De uitslag was als volgt:
1. Mildred Lagerweij en echtgenoot
2. Harry van Schooten, Henk, Harry en familie
3. Rosetta, Mirjam en Wilma Leppers
4. Siestke en Sjaak Bezemer
5. Adrie Kros en dochter Esther
6. Arthur en Inge Dieperink
7. Willy Niewburg, Arjen, Teun en Eva

Organisatie bedankt en hopelijk tot volgend jaar.

Hieronder wat foto's. Alle foto's zijn terug te vinden in ons foto archief en op onze Facebook pagina.

2013-06-30 10.06.42 2013-06-30 10.40.28
2013-06-30 12.48.42 foto1
foto5 foto2

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.