ahp kop

 25 Januari 2021

Mendauwrit

Share

hemelvaart 2Hemelvaartsdag 2013 en wat doen we dan, dan gaan we rijden. Dit jaar waren we uitgenodigd door de Carrousel groep uit Hal die ons gingen verrassen op een rit door de Loenermark. Ook Radio Gelderland was op de hoogte gebracht door Mini, alhoewel ze bij Radio Gelderland nog nooit gehoord hadden van een mendauwrit, maar ja je kan dan ook niet alles weten, nietwaar
Vanaf 09.15 drupten de deelnemers binnen bij 't Kleine Blaar, stalhouderij Wolters in Hall waar we verzamelden. Vijf aanspanningen van Achter 't Peerd en vier aanspanningen van de Carrousel groep vertrokken tegen 10.00 uur richting de Veluwe.

We werden geleid door Jopie en Henk, die de route onderweg vast stelden en we begrepen later dat ze zelfs ook wel eens twijfelden waar we links of rechtsaf moesten, die met een portofoon verbinding hield met Jan die achteraan reed, om zo de route vast te stellen. De afspraak was namelijk dat we elke keer als we stopten, even zouden kijken hoe zwaar het was geweest en of we linea direct terug gingen of met een omweggetje.

hemelvaart 2fVia Loenen kwamen we aan bij de bossen en heidegebieden en in het begin was het best wel stevig doorstappen voor de paarden en de pony's, maar dit was slechts een voorproefje, om een beetje te wennen kan je wel zeggen. De paden zijn daar echt anders dan rond de Gorsselse hei waar we meestal vertoeven. Een beetje mul, maar nog niet echt droog, aangezien het de nacht ervoor hier en daar nog geregend had.

Na de eerste stop bij een hoeve midden in het natuurgebied werd er druk overlegd hoe we verder zouden gaan. Het ging prima ook de shetjes en de Tinker konden het prima bij en volhouden, dus weer verder het gebied in wat nu echt wel wat heuvelachtiger werd en via diverse menpaden kwamen we langs de vuuruitkijktoren, het hoogste punt in de omgeving en dat hebben we geweten, want het werd toch nog stevig aanzetten voor de paarden en de pony's.

hemelvaart 2cVanaf nu ging het heuvelaf en dat was maar goed ook, want hier werd het pad toch wel erg mul en behoorlijk zwaar. Ergens rechtsaf en daar reden we ineens midden op de hei. Dat het hier en daar had geregend was duidelijk te merken want hier dus niet. Stofhappen en niet te dicht achter elkaar was het motto. Via de stofwolken konden we bij elkaar blijven, volg gewoon de wolk voor je en dat lukte prima.

Nog even midden op de hei een stop om te genieten en de paarden, pony's even te laten bijkomen togen we terug naar de startplek, dat het ook de eerste koets niet helemaal duidelijk was waar we zaten, bleek toen we een stop zouden hebben bij een parkeerplaats die er toch echt niet meer was, die was dus ergens anders, maar dat mocht de pret niet drukken. Via Eerbeek, even zwaaien bij Voskamp Hall, ging de route over het Apeldoorns Kanaal naar de Langedijk.

hemelvaart 2dUitspannen, de paarden, pony's verzorgen, water, gras en wat brokken koetsen op de aanhangwagens, paarden, pony's in de trailer en nog even nagenieten bij een kopje koffie of frisje op het terras bij de gastheer en gastvrouw.

Het was in een woord schitterend, geweldig, prachtig. Ontzettend bedankt Carrousel groep en de Familie Wolters voor de tocht, de verzorging, de lunch, de koffie, de gastvrijheid en alles. Helemaal toppie.

En waar we precies zijn geweest zul je toch echt aan Jan, Henk of Jopie moeten vragen, die weten het, zeggen ze.

 

Foto's van Arjen Ponger zijn te vinden via deze link, en als er meer volgen zetten we deze er weer bij, dus blijven kijken dus.

Ook op onze Facebook pagina www.facebook.com/achtertpeerd zijn meerdere foto's terug te vinden

hemelvaart1b hemelvaart1
hemelvaart 2b hemelvaart 2e  

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.