ahp kop

 17 Januari 2021

De Voorjaarsrit 2013

Share

foto 01Toen we het clubterrein opreden net na 09.30 uur was de koffie al klaar, dank je wel Doortje en Wim en werden we hartelijk ontvangen door de al aanwezigen. Willy was met Groom Jan van de W. net voor ons gearriveerd. Wij waren samen met Dick en Netty opgereden. Even leek het erop dat we met drie aanspanningen zouden vertrekken maar net voor dat we weg wilden rijden, kwamen Patrick, Roshwita en Elise met hun Friezen het terrein oprijden.

Een mooi kwartet voor de eerste rit van het seizoen. Doortje had ook nog extra thermoskannen vol koffie gezet voor onderweg en vol goede moed vertrokken we richting de Slagmanstraat, uitgezwaaid door Han, Renate, Peter, Lina en Mila, Doortje en Wim.

De route voerde ons via de Zomerdijk, de Heideweg naar de Oude Larenseweg, Juffersdijk, Paddesteeg tot de Oxerweg. Op de Mashutweg werd het sommigen al te veel en werd er een spontane koffiestop ingelast. Dat heb je met zo'n eerste rit, alles mag en niets moet.

Na deze versnapering en langs huize het Oxer te hebben gereden, waren we welkom aan de Oxerhoflaan bij Hoeve Dollekamp, Paardenschool voor Natuurlijk Paardrijden, waar nog meerderen deze schitterende dag hadden uitgezocht om met de paarden te gaan rondrijden. Meer weten over deze manier met paarden omgaan, kijk even op www.marjanspaardenschool.nl.

foto 04Koffie met Krentewegge en even lekker beppen was het motto en na zo'n half uurtje vertrokken we weer, ondertussen in de volle zon voor het tweede gedeelte van de route. Die leidde ons langs de Oxerweg, verhard en zandpad, via de Eikenboomlaan richting Joppe wat een van de deelnemers verleidde tot het roepen van: “stoppen we ook nog bij het Bosrestaurant, heb nog wel zin in een versnapering”. Zo gezegd, zo gedaan en na deze sherrystop via huize 't Joppe weer terug naar het clubterrein waar we nog even nagenoten met wat pitamientjes om de rit gezond af te sluiten.

Organisatie bedankt voor deze prachtige rit, verzorging en Doortje bedankt voor de koffie voor onderweg en wat hebben we genoten van het ontluikende groen, de temperatuur en wat kan het dichtbij, waar je bijna nooit komt, toch heel mooi zijn.

Tot de volgende keer maar weer. Foto's kijk even hieronder hoe het was en voor wie het na wil rijden met aanspanning of fiets, als laatste de route die we hebben gereden.Tot de volgende keer de Hemelvaartrit op 9 mei, start bij 't Kleine Blaar in Hall, binnenkort meer hierover.

Foto's kijk even hieronder hoe het was en voor wie het na wil rijden met aanspanning of fiets, als laatste de route die we hebben gereden.

Uw Rondreizende Reporter.

foto 02 foto 03
foto 05 foto 06
foto 07 foto 08
foto 1 foto 2
foto 03 foto 4
foto 6

foto 7

 

De route die we gereden hebben.

kaart voorjaarsrit klein

 

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.