ahp kop

 28 Januari 2021

Als VIP naar Mennen in Mokum

Share

Zo begon het: Ik had de Hoefnet- facebook pagina 'ge-liked'. Bij 1000 'likers' werd er een VIP-arrangement verloot, ik was degene die deze gewonnen had.
Zondag 20 januari om 15.00 uur was het dan zover. Jolien en ik in de auto richting Amsterdam voor de indooravond 'Mennen in Mokum'. Het sneeuwde een beetje toen we vertrokken, maar bij Utrecht was het bar en boos. De ruitensproeier was tot overmaat van ramp bevroren. We waren wel blij met de sneeuwval, zo kon de voorruit nog een beetje 'schoon' gehouden worden.

oeps autoOnderweg stond er een auto met de neus de verkeerde kant op geparkeerd op de meest linkerweghelft van de snelweg. OEPS!! Rond 17.00 uur kwamen we veilig en wel aan op onze VIP-parkeerplaats in de RAI.

Naar binnen met onze VIP-kaarten en we moesten ons vervoegen bij de VIP-balie. Daar kregen we bandjes om de pols voor het avondprogramma. Geregeld, dachten we. Niet dus, we werden terug geroepen en kregen vervolgens excuses aangeboden, want ze hadden de verkeerde polsbandjes gegeven. We kregen bandjes voor de skybox.
Jeetje, nog luxer.

Er was nog voldoende tijd om eerst het strodorp te doorkruisen en bij de hoofdring troffen we Inge, Lida, Han en Arthur aan die deze avond parcourshulp zouden zijn.
De leden van Achter 't Peerd zijn ook echt overal inzetbaar en te vinden!

Parcourshulpen  het parcours
 De enthousiaste parcourshulpen Het parcours

Rond 18.00 uur zijn we richting de VIP-balie gegaan om te vragen waar we naar toe moesten. Daar werden we naar de sky-box van Jumping Amsterdam gestuurd. Daar aangekomen bleken we de enige te zijn. De serveerster was al aan het opruimen. Hé, hier klopt iets niet. De vriendelijke serveerster ging op zoek naar opheldering. Uiteindelijk had ze die niet gevonden. Na wat tijd en onduidelijkheid zijn we uiteindelijk in de business-lounge terecht gekomen. Daar vonden we een tafeltje precies op de A-C-lijn. Mooiere plek was er niet vonden wij. Voorzien van een drankje begon om 18.45 uur de wedstrijd.

Wij als vipjes  publiek oost2
 Wij als vipjes in het rood van MDO Het enthousiaste publiek van MDO en MDW

 

Het werd een strijd tussen alle mendistricten en deze hadden hun eigen kleur in de kleding, zo ook de supporters.

District Noord was in oranje, district Oost was in rood (wij ook), district Zuid was in wit en district West was in blauw.
Elk district bestond uit: 1-span paard, 2-span pony, 2-span paard, 4-span pony en 4-span paard.
De 4-span paarden zijn volgens de FEI-ranking list ingedeeld bij de mendistricten. Dus IJsbrand Chardon als hoogst geplaatste op deze lijst werd ingedeeld bij district Zuid die na de 2 manches van de overige deelnemers als 4e stond.
Bij Noord (2e plek) zat Mark Weusthof, bij Oost (1e plek) zat Hans Heus, bij West (3e plek) zat Theo Timmerman en bij Zuid (4e plek) zat IJsbrand Chardon in de klasse 4-span paard. Zij moesten ook 2 manches rijden.

2-po 1-pa
John Bartelink 2-sp pony Henry Bast 1-sp paard
2-pa 4-po Heus
Theo Hofkes 2-sp paard Wout Jan van Veluw 4-sp pony  Hans Heus 4-sp paard

 

De tribune was onderverdeeld in de vakken oranje, rood, wit en blauw. Hier was er een strijd in wie het meest kabaal kon maken.
Het was een spannende en hele leuke wedstrijd. Het werd een nek-aan-nek race tussen West en Oost. Theo Timmerman won uiteindelijk voor West zodat zij de 1e plaats konden bemachtigen.

Uitslag:
1 - District West
2 - District Oost
3 - District Noord
4 - District Zuid.

We hebben genoten van een heel leuke avond welke (ook zonder VIP-behandeling) voor herhaling vatbaar is.

Marjoleen Veldkamp

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.