ahp kop

 24 Januari 2021

't Is kerstmis (nu met foto's)

Share

kerstrit 2012

En dan, op de tweede dag van de kerstviering, staat de kerstrit op het programma. Vanaf 10.30 uur druppelden de deelnemers een voor een binnen bij Hoeve Rood aan de Harfsensesteeg, waar ze hartelijk werden ontvangen met koffie, warme chocola of thee en kerstkransjes en kerstboomkoekjes. Toen we net wilden vertrekken hoorden we Sietske nog aankomen en daardoor was het even na elven dat we met acht aanspanningen vertrokken richting het dorp Eefde via de Elzerdijk en de Boedelhofweg. Dat dit altijd weer een bijzonder gezicht is, aanspanningen met koetsiers en grooms in kerstkleding, werd al gauw duidelijk aan de vele blijde gezichten die tegen het raam aan geplakt naar ons zwaaiden.


kerstrit 2012 3Via de Sluis gingen we richting de Molendijk om dan via de Almenseweg achterlangs villa het Mastler, waar een aantal deelnemers herinnering ophaalden aan lang vervlogen tijden, naar de Binnenweg. Dankzij toestemming van de jachtopziener, dit was keurig door Wim R. geregeld, konden we linksaf door de velden en de bossen terug naar de Almenseweg om dan via de brug in Almen weer terug te komen op de onverharde paden. Begeleid door een uitzinnige galopperende kudde van paarden en pony's bij de Vijf Eycken kwamen we via de Wagenvoortsedijk uiteindelijk weer uit op de Elzerdijk om daar linksaf terug te keren bij het beginpunt, waar we werden opgewacht door de achterblijvers, met warme chocola met of zonder slagroom, jachtbitter, koffie, worst, kaas en nog veel meer lekkers.


Voldaan en terugkijkend op weer een schitterende tocht door de prachtige omgeving van Eefde, vertrok een ieder tegen de klok van half twee om thuis te gaan uitbuiken bij de warme kachel en nog wat na te genieten van dit wederom geslaagde event van onze vereniging.

kerstrit 2012 1Doortje, Wim en alle anderen die hebben geholpen weer vreselijk bedankt en nu op naar de jaarafsluiting op de 29e december bij ons jaarlijkse uitje en hopelijk zien we elkaar in goede gezondheid allemaal weer op 5 januari bij de nieuwjaarsreceptie bij Hoeve Samberg.

 

 

 

 

Meer foto's in ons Picasa foto archief (links bij menu) en op onze Facebook pagina 

kerstrit 2012 2 kerstrit 2012 4

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.