ahp kop

 22 Januari 2021

Van onze Indoor correspondent

Share

Gorssel 16-12-2012. Dressuur en Vaardigheid de tweede dag (beter bekend bij de intimi als de Spruitjesbokaal) door onze indoor corespondent en fotograaf.

 

d en v.jpg 1 Ook de tweede wedstrijddag zit er weer op. Het was een lange, vermoeiende maar geslaagde dag. Het secretariaat leverde weer fantastisch werk en was deze dag aangevuld met Doortje Rood, waar door natuurlijk niemand gebrek aan koffie heeft gehad deze dag......
d en v 2 Parcoursbouwer Johann Haasnoot moest deze dag verstek laten gaan wegens een knie operatie, waarvan hij overigens prima herstellende is. Supervisor vaardigheid Arjan Brink had een paar kleine aanpassingen geadviseerd en zag de dag met vertrouwen tegemoet. Jan Maalderink, Arjan Brink, Jan van der Wal en de overige parcourshulpen leverden super werk door uiterst snel een prima vaardigheid neer te zetten.
d en v 3 Het lijkt een ere-baantje, parcourshulp in de vaardigheid. Van dichtbij alle aanspanningen langs je heen zien razen, de spanning van de deelnemers van dichtbij op de gezichten te kunnen zien, de ontlading na afloop van de proef enzovoorts. Maar niets is minder waar: een parcourshulp heeft het zwaar, bukken, opletten, poortjes verzetten, deelnemers bemoedigend toe te spreken. Zit zo'n vaardigheidssessie er op, dan slaat de vermoeidheid toe. Even de oogjes sluiten en denken aan die lekkere uitsmijter die je nu mooi misloopt omdat je hier in de Sahara loopt te ploeteren.....
d en v 6.jp Onze Voorzitter Wim Leppers had een zware dag. Eerst in alle vroegte naar Semper om te kijken of alles naar wens verliep, vervolgens met paard en koets de hele dag de geweldige Jachtrit volgen en aan het eind van de dag nog maar even bij Semper langs om poolshoogte te nemen en even "uit te blazen". En dan 's-avonds nog weer andere verplichtingen. De meeste werkdagen zijn minder vermoeiend als een Achter 't Peerd-dagje.
d en v 4 Enorme vooruitgang ten opzichte van de eerste wedstrijd werd geboekt door Selinde Biesheuvel en Sietske Bezemer. Goede zaken richting de spruitjesbokaal werd gedaan door Manuela de Grijs en ze genoot zichtbaar van de vaardigheid. Ook Netty de Rooij kon tevreden terug kijken met een winstpunt in de dressuur als ook in de vaardigheid. En ja die ene man daar wil ik het apart nog even over hebben.
d en v 5 En dan de klapper van de maand !!!! Harry van Schooten. Maar liefst 30 punten vooruitgang in de dressuur en slechts 1 afgeworpen balletje in de vaardigheid. En het belangrijkste is: Harry en Henk genieten ervan, en dat is waar het om draait. Niet alleen van de wedstrijddag maar ook van het trainen er voor, bij weer en wind, sneeuw en ijs. Geweldig. We kijken nu al uit naar de wedstrijd in Januari, en dan kon dat eerste winstpunt best wel eens in zicht komen !! Harry en Henk, Proficiat.

 

Er werd gestreden op het scherpst van de snede, waarbij Rijk Spronk voormalig wereldkampioen Jan de Boer dwong tot het uiterste te gaan. Uiteindelijk won Jan met een nipt tijdsverschil de barrage, maar geweldig om te zien....

En dan nog wat over de uitslagen natuurlijk: Zowel die van de startkaarthouders als ook de spruitjesbokaal staan zeer binnenkort op de site http://www.achtertpeerd.com/ . De uitslagen van de startkaarthouders staan ook op het wedstrijdplatform (startlijsten.nl). Voor wat betreft de andere leden leden van Achter 't Peerd: Rudi Brokken en Jeroen Westerdijk verschenen voor het eerst aan de start. De behaalde punten zijn een prima uitgangspositie om de volgende keer een eerste stap te zetten richting een winstpunt.

d en v 7

Nagekomen foto en bericht:

Aktiefoto van Manuela de Grijs tijdens haar vaardigheid geschoten in volle actie door Marcel Berendsen

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.