ahp kop

 23 Januari 2021

Alternatieve Kerstrit (uitje)

Share

De feestdagen komen er weer aan en dus is het tijd om informatie te geven over onze alternatieve kerstrit op 29 december. Ook dit jaar denken we weer een bijzonder leuk en leerzaam dagje te hebben georganiseerd. Op het programma staat een bezichtig bij Koetshuis Lyma, Nico Draaisma uit Vledderveen en een demonstratie bij stal Hammers in Zwartsluis, Henk Hammers.

Opgeven bij:

 • Rudi Brokken mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of telefonisch: 06-2084 6266
 • Annemarie Rietman-Koopman mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De kosten bedragen euro 35,00 per persoon en dan bent u de gehele dag onder de pannen inclusief een hapje en een drankje. Minimum aantal voor deelname is 40 deelnemers, dus schroom niet en meld u aan. De termijn voor aanmelding sluit op dinsdag 18 december.

In principe is dit uitje exclusief voor de leden van Koetsiersvereniging Achter 't Peerd. Mocht u (nog) geen lid zijn en toch graag mee willen, neem dan even contact op met Rudi Brokken die kan u dan meer vertellen

Koetshuis Lyma
Koetshuis LymaNico Draaisma (75) heeft een passie voor rijtuigen. Hij probeert die voor niet te veel geld te kopen in binnen- en buitenland, waarna de koetsen worden opgeknapt en zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat worden gebracht. Met alleen een lagere schoolopleiding begon hij als monsternemer bij de melkfabriek en ging dagelijks bij de veeboeren langs. Daar begon ook zijn interesse in paarden, vooral Friezen. Hij werkte daarnaast ook als hulpje bij Batavus in Heerenveen en leerde daar de techniek. Daarna vertrok hij naar België waar hij monteur werd en later een grote fietsenhal begon. Maar zijn hobby bleef paarden en later koetsen en rijtuigen. Niet allen reed hij voor plezier op de rijtuigen, maar nam ook deel aan (internationale) menwedstrijden en behaalde met zijn vierspan Friese hengsten goede resultaten.

 

 

Stal Hammers
Henk HammersHenk en zijn medewerkers houden zich vooral bezig met het betuigen, opleiden en keuringsklaar maken van tuigpaarden, springpaarden, rijpaarden, friezen en pony's. Na het vertrek bij de HBC Stal in 2012 is tuigpaardrijder Henk Hammers voor zichzelf begonnen in Zwartsluis. Naast het uitbrengen van paarden op concours is het ook mogelijk de paarden in training te zetten voor de keuring en te beleren in het tuig. Zijn duidelijke uitleg en het enthousiasme waarmee hij van begin tot eind bezig is met zijn tuigpaarden, daarbij zich zelf niet sparend, oogstte meetal veel waardering. Iedereen begrijpt het en dat is het doel van zo'n demonstratie. Henk werkt vanuit rust en controle over zijn paard. Vandaar uit wordt de training opgebouwd.

 

Het programma:

 • Vertrek 8.30 van Samberg Reizen, Flierderweg 1
 • Aankomst: 10.15 uur bij Lyma Koetshuis Molenstraat 10b, Noordwolde
 • Koffie en dan rondleiding door Museum
 • Vertrek 12.30 uur Lunch pakketten in de Bus
 • Aankomst 13.30 uur bij Henk Hammers Stouweweg 8, Zwartsluis
 • Ontvangst met Koffie, rondleiding, diverse demonstraties met tuigpaarden
 • Afsluiting met borrel
 • Vertrek circa 15.30-16.00 uur
 • Aankomst 17.00-17.30 bij Voortman (Harfsen) voor het welbekende stampotten buffet.
 • Terug bij Samberg Reizen, afsluiting, circa 19.30-20.00uur.

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.