ahp kop

 28 Januari 2021

En nog een zwarte parel

Share

fiekeRoswitha en Patrick deden 25 november met hun nieuwste 3-jarige aanwinst: Fieke, mee aan de Euro Friesian Cup selectie in Lunteren. Onder startnummer 93 was om 10.00 uur Fieke, Merrie van Stal de Blauwe Hoeve met als vader felle 422 gereden door Pricilla Bouwmeester (klasee M1), eigenaresse Roswitha E. Rood en gefokt door J.A.M. Klijn Velderman aan de beurt. In een veld van drie andere Friezen viel ze echt op door haar mooie gangen, de treds en de beheersing die al getoond werd. Volgens Patrick was er ook heel veel werk gedaan de afgelopen tijd door de amazone die haar bereed. Maar wat er niet inzit kun je er niet uithalen, dachten wij zo, dus een compliment voor beiden, Fieke en Pricila.


Toen de Jury had beraadslaagd bleek Fieke een echt toptalent. Het juryrapport was een en al lofzang op de getoonde prestatie en ze scoorde uiteindelijk 72 punten en behaalde daarmee een uitnodiging voor de halve finale op 15 december in Marienheem, met kans op een finaleplaats. Als je de behaalde punten bekijkt van Fieke en weet dat bij de vorige selectie de beste 73 punten scoorde en de nummer 2 daar 71,5 dan heeft Fieke met Pricilla een gerede kans, als ze zo blijft tonen.

De Euro Friesian Cup is in het leven geroepen omdat 3-jarige Friese paarden sinds 2005 niet meer mee mogen doen aan de competitie 'Jonge Friese Paarden Met Dressuuraanleg'. Daardoor kunnen zij ook niet meer geselecteerd worden voor uitzending naar de Centrale Keuring. Er werd dus ook geen 3-jarige met de beste dressuuraanleg meer verkozen. Het idee ontstond om speciaal voor deze paarden een wedstrijd in de winter te organiseren zodat ruiters de tijd kregen om hun paard hierop voor te bereiden.


Roswhita, Patrick, Fieke en Pricilla gefeliciteerd met dit schitterende resultaat en succes op de 15e december als wij of meerijden met de Jachtrit, of deelnemen aan de 2e spruitjesbokaal.

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.