ahp kop

 24 Januari 2021

weekendje weg

Share

Weekend Wildenborgh

Vorig jaar ontbrak de vakantie op de agenda van de vereniging, maar dit jaar was de organisatie met het idee aan de gang gegaan om een weekendje weg te gaan met paard en koets. De datum werd 1 en 2 september n de locatie was dit jaar camping de Wildenborg in Vorden. Tot donderdagavond 17.00 uur konden de benodigde kampeerspullen worden aangeleverd bij stoeterij het Amelte en dan zorgde de organisatie dat deze spullen op de juiste locatie arriveerde. Sommige deelnemers hadden de luchtbedden van te voren al opgepompt om te checken of deze nog luchtdicht waren maar deze werden dan ook met de Eefdese lucht erin vervoerd naar de locatie. Aardappels en pindakaas mee dat ken ik nog wel uit de vakanties van de jaren 60 maar je eigen lucht meenemen, was ook voor mij een nieuwe dimensie in vakantie beleven.

 Zaterdag ochtend om 10.00 uur vertrokken de deelnemers vol goede moed en begeleid door prachtig weer naar de camping. "Ik zorg voor goed weer jullie moeten de rest verzorgen" was het credo van een van de organisatoren. En ja hoor we troffen het verschrikkelijk, de zon begeleide ons de gehele dag op onze route ook nog een temperatuurtje van rond de 20 graden. Via Almen, langs het Twenthekanaal boven langs Lochem, door Exel (daar bij die molen)  naar Zwiep, even keren op de weg oefenen omdat er een motortrial was op de Lochemseberg en dan toch nog binnendoor naar camping de Wildenborgh om daar tegen 17.00 uur aan te komen. Paarden/pony's uitspannen, verzorgen en op stal zetten. De tent stond er al ff bijkomen en op naar het diner, een voortreffelijke BBQ. Afgesloten met ijs. Alles perfect georganiseerd en heel gezellig.

Voor de een gingen de lampjes wat eerder uit dan een ander maar tegen middernacht werd het toch relatief stil in en rondom de tent. Het enige dat nog werd waargenomen was zo nu en dan een slaapdronken Achtertpeerder die naar het toilet ging en het gesnurk in de tent, na zo'n hele dag buiten vertoeven.

 Vanaf 07.00 uur was er weer wat beweging waar te nemen, de paarden werden verzorgd en kregen ook een heerlijk ontbijtje en na een verfrissende wasbeurt/douche werd tegen 09.00 ontbeten. Sommigen, die de nacht elders hadden doorgebracht voegden zich weer bij de groep en na de lunch te hebben gesmeerd werd er opgeruimd en langzamerhand werden de paarden gepoetst en aangespannen. Op weg naar huis via weer een prachtige route die ons voerde langs het Groote Veld, en allerlei andere binnenweggetjes. Onderweg lunchen, nog een ijsje bij een theeschenkerij en langzaam kwamen we weer in een meer bekendere omgeving om tegen 15.00 uur op ons terrein aan te komen.

Nog even napraten en een ieder vertrok zeer voldaan weer terug naar de stal om de paarden/pony's uit te spannen en te verzorgen.

 

Organisatie, ontzettend bedankt voor alles wat jullie weer hebben neergezet

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.