ahp kop

 28 Januari 2021

Jaarlijkse BBQ op de 14e juli

Share

Jaarlijkse BBQ op de 14e juli

 De BBQ staat er weer aan te komen met evenals vorig jaar vooraf om 16.00 uur weer een Workshop/Clinic met dit jaar een Freestyle demonstratie/workshop door Daan Simoons uit Zutphen.

Hierna gaat de BBQ aan!

Aanmelden bij :

Han Brokken, tel: 0575-546820 of 06-53309254 en/of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Wat is dan Freestyle? Volgens Daan, leerling van Emile Voest, is dit te lezen is op zijn website:

 Op zich een goede vraag. Er zijn ondertussen, naast Emiel Voest, meer mensen die zeggen Freestyle te onderwijzen. Een deel van hen is door Emiel opgeleid. Anderen hebben weinig of niets van hem geleerd. Ik denk dat je voor de originele Freestyle-training gewoon bij Emiel Voest moet zijn. Anderen voegen, in meer of mindere mate, hun eigen dingen erbij. Aan de ene kant zou dat jammer kunnen zijn, omdat het niet meer het oorspronkelijke Freestyle systeem is. Aan de andere kant is dat juist in de geest van de Freestyle: dat je datgene doet wat voor jou en je paard werkt en plezierig is.

 

Ik heb de afgelopen 7 jaar het Freestyle systeem van dichtbij kunnen zien evolueren. Een omschrijving ervan zou kunnen zijn: uit alles wat er op de wereld aan kennis over paarden aanwezig is datgene destilleren dat voor ons met onze paarden in ons deel van de wereld handig, leuk en veilig is.

Voor mij is Freestyle:

• veilig werken

• begrijpelijk zijn voor het paard en begrip hebben voor het paard

• zo zacht zijn als je kan zijn, maar zo duidelijk zijn als je moet zijn

• consequent zijn

Daarover valt natuurlijk heel veel meer te vertellen en ik doe dat graag.

Wilt u weten wat dit nu daadwerkelijk inhoudt en zien hoe dat gaat, kom dan op tijd. En wilt u zelf ervaren met pony of paard wat Freestyle is, oftewel deelnemen aan de clinic met eigen paard/pony  laat het dan even van te voren weten bij Wim Leppers 06-10300407 (er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers).

Hopelijk tot ziens op onze jaarlijkse BBQ

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.