ahp kop

 25 Januari 2021

Olek en Bolek rit

Share

 Olek en Bolek rit 2012

Wat is het stil op de wegen als we tegen 18.00 uur naar de stal rijden om onze pony aan te gaan spannen voor de traditionele Olek en Bolekrit. Driekwart van de Nederlanders zit met bier en borrelhapjes voor de buis thuis, in de kroeg of de feesttenten die overal staan om onze jongens aan te moedigen.

Als we dan onderweg gaan naar de startlocatie bij Ab's studio aan de Amelterweg, kan Rene Samberg ons van uit zijn taxi melden dat onze jongens na 25 minuten spelen achter staan met 1-0. Denemarken uit, altijd lastig nietwaar!

Eenmaal aangekomen bij de start blijkt dat er nog meer zijn die ondanks de EK voetbal  met de rit mee gaan rijden. Zes aanspanningen en een ruiter te paard staan te trappelen om de tocht te gaan aanvangen.

Ook over de publieke belangstelling mag niet geklaagd worden en exact om 19.00 uur, na het aftellen van 10 tot 1, gaan we van start. Dacht je dat we rustig met wat losstappen zouden beginnen over de brede zandpaden, dan had je het compleet mis. Direct na de start gaan we al die het bos in om via diverse kronkelpaadjes en laag overhangende takken uiteindelijk bij het dorp Gorssel uit te komen.

Ook daar is het ernstig stil op de straten en ook het tentenkamp dat we passeren, ik wist niet dat de Occupy beweging ook al een afdeling had in Gorssel, gaan we via de oversteek midden in het dorp begeleid door Jan en Wieke de N348 over. Langs het ooievaarsdorp en dan de stop net voor de kolk.

Happjes en drankjes keurig verzorgd door de organisatie, Inge en en Lyda, geholpen door Jan en Wieke, komt het gesprek toch weer even op Nederland Denemarken. We hebben verloren dus de met oranje en rood wit blauwe vlaggen versierde koets van Han en oranje aankleding van Annemiek mocht dus helaas niet baten. Dan maar weer verder met deze mooie rit achterlangs bij de kweker en dan via de Jodendijk weer terug naar de andere kant van de N348, waar we langzamerhand weer terug komen bij het vertrekpunt. 3 minuten voor negen staan we weer op het weiland bij stoeterij Amelte, wat toch een van de deelnemers de uitspraak ontlokt dat we echt te vroeg zijn. 

  

 

Alweer happen en tappen, wat een heerlijke han gedraaide balletjes, een borreltje en dan weer na afscheid te hebben genomen, waaien de aanspanningen weer een voor een uit terug naar de stallen waar ze vandaan kwamen.

Olek en/of Bolek en organisatie bedankt voor deze mooie rit

klik hier voor de foto's van de Olek & Bolekrit beschikbaar gesteld door Wieke en Han.

Oh ja Sietzke vroeg wie Olek en Bolek waren. Misschien zijn er wel meer leden die dit niet weten, dus meer achtergrondinformatie over Olek en Bolek en het Amelte is terug te vinden op onze website via onderstaande link: http://www.achtertpeerd.com/php/nieuwsdetailsverlopen.php?recordID=229

En in het clubblad van augustus 2010 pagina 6 en verder. Als u die niet meer bezit dan kunt u die ook digitaal lezen aangezien vele jaargangen terug te vinden zijn via de website.

Gebruik daarvoor deze link: http://www.achtertpeerd.com/UserFiles/File/clubbladaugustus%202010.pdf

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.