ahp kop

 19 Januari 2021

Mendurance Zelhem 1e pinksterdag

Share

Menurance Zelhem

 Zondag 27 mei (1e Pinksterdag) wordt door de menvereniging Onder de Zweppe weer de Mendurance Zelhem georganiserd op en rond natuurgebied 't Zand. Mendurance is een nog vrij onbekend onderdeel van de mensport.

Een mendurance is een lange-afstandwedstrijd waarbij het vooral belangrijk is dat het paard of de pony op elk moment van de wedstrijd fit is. Dit betekent dat het op z'n minst een redelijke conditie moet hebben en de menner zijn dier moet kunnen inschatten en niet overnemen.

De kennismakingsklasse en klasse 1 in Zelhem gaan over ongeveer 28 km, dat is voor een paard/pony die regelmatig getraind wordt normaal gesproken geen probleem. Voor vertrek wordt er door de dierenarts gekeken of paard/pony in goede conditie is; hartslag, ademhaling, bloedcirculatie, slijmvliezen en of het paard niet kreupel is, alles wordt op de VET kaart genoteerd die de deelnemer steeds bij zich moet hebben. Als alles in orde is mag er gestart worden en wordt de individuele starttijd vastgesteld.

Voor de kennismakingsklasse en klasse 1 is er op ongeveer 2/3 van de afstand weer een controle door een dierenarts op pols en ademhaling (de P/A), waar weer alles op de VETkaart wordt vermeld.

Bij de finish wordt weer alles gecheckt en worden de laatste bevindingen op de VETkaart genoteerd.

Altijd al eens een Mendurance willen rijden, maar nog niet aan toegekomen, dan is dit een prima kans, een goed verzorgde rit/wedstrijd om je onbekende talenten van jezelf en je paard/pony eens naar boven te halen.

Impresie van hoe het er vorig jaar aan toeging via deze link (Youtube)

Website organiserende vereniging: http://www.onderdezweppe.nl/

 

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.