ahp kop

 28 Januari 2021

Eerste dag SGMW prima geslaagd

Share

Eerste dag SGMW 2012

Voor 07.00 uur waren de eersten al aanwezig om bij het ochtendgloren de koffie aan te zetten, de koeken alvast klaar te zetten en voor sommige deelnemers was de dag al eerder begonnen met het verzorgen van de pony's zodat deze bright and shining aan de start konden verschijnen.

De vele vrijwilligers druppelden binnen en de een bleek veel meer een ochtendmens te zijn, dan een ander, de ringmeesters arriveerden, rekenkamer bezet en ook de jury was ruim op tijd. De TA, de parcoursbouwer en het creatieve team waren  al druk in de weer om nog alles even te checken en de allerlaatste puntjes op de I te zetten.

Om 08.30 startte de wedstrijd met de eerste deelnemers in de dressuurbanen en vanaf dat moment was het een strak geleide geheel. Op tijd de ring in, melden, jury groeten, ophalen van de volgende deelnemer van het inrijterrein en na de dressuur in stap naar de vaardigheid.

Daar aangekomen, soms even wachten voor  je de vaardigheid in mag en even te weinig losrijruimte, dit werd snel opgelost door een extra rondje te vinden. " Veel"  werk voor de vrijwilligers om bijna elke keer de kegels op de juiste gemeten, doorgeven breedte te zetten, maar ook dit verliep vlekkeloos.

Gedurende de dag werd ook nog de hoogwerker in werking gesteld met een aantal aangeklede etalagepoppen, zodat ook deze hindernis zijn eigen uitstraling kreeg.

De patat, broodjes bal en diverse warme versnaperingen werden goed ontvangen evenals de vele liters koffie die werd geserveerd.

Geen noemenswaardige voorvallen gedurende de eerste dag, of het moest zijn dat een mol het juist vandaag nodig vond om de vaardigheid te komen inspecteren. Onder de vakkundige leiding van een gelegenheidsmollenvanger werd ook deze kleine verstoring zonder problemen opgelost.

Hoe deden onze eigen leden het dan. Na de optelling prijkten zij in hun eigen klassen op de plaatsen 1, 4, 7 en 9. Voor de één, een uitgangspositie die nog verbeterd kan worden of die verdedigd zal moeten gaan worden. Tenslotte is de deelnemer van onze eigen vereniging die het hoogste eindigt in de totaaluitslag de trotse winnaar van de "Baader" bokaal en verkrijgt daarnaast ook nog eeuwige roem.

Wat een schitterende dag, had hier en daar iets minder winderig mogen zijn en ook de temperatuur had iets hoger gemogen, maar wat is het toch elk jaar weer prachtig om iedereen zo ontzettend betrokken bezig te zien, zoveel deelnemers die weer de wei in mogen en nog veel meer, te veel om op te noemen.

 

Op naar een even zo geslaagde tweede dag.

Foto's van beide dagen staan online en zijn ook na te bestellen

    
   
   

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.