ahp kop

 20 Januari 2021

11 maart Obstakeltraining in manege Semper Fidelis

Share

Obstakel/Schriktraining

De bedoeling va een obstakeltraining is om paarden en pony´s langs verschillende, en dan met name onverwachte, obstakels te laten lopen. Denk hier bijvoorbeeld aan een plotseling blaffende hond, over de weg waaiende plastic zak, een omvallende container, of bijv. het geluid van een crossmotor. Dit zijn allemaal onverwachte zaken waarvoor men paarden en pony´s kan trainen.

Men zou eerst kunnen oefenen met, indien men weet dat een paard schrikachtig is, het paard of pony aan de hand langs de verschillende obstakels te kunnen laten lopen en het er naar laten kijken van afstand en er geleidelijk naar toe te stappen.

Er zijn heel veel paarden en pony´s die met oogkleppen op gereden worden en deze zien niet wat er naast hun gebeurd en zij moeten het vertrouwen krijgen in onverwachte omstandigheden. Het is van belang om dit rustig te doen omdat er anders de mogelijkheid bestaat dat het dier nog onrustiger gaat worden.

Het is de bedoeling om dit te gaan organiseren in manege Semper Fidelis. Neem hiervoor je aanspanning mee of neem alleen je paard/pony aan de hand mee. Dit zal plaatsvinden op 11 maart, samen met enkele ruiters die hier de kans krijgen om hun paarden te laten wennen aan aanspanningen.

Er wordt in de manege een parcours uitgezet met o.a. vlaggen, ballonnen, klepperende containers, paraplu´s, rammelende metalen platen, een crossmotor, en een spuitende fontein. Een ieder kan naar eigen bevinding eens zien hoe de reactie van zijn of haar paard of pony is.

Lijkt het jouw wat om mee te doen of heb je suggesties voor meer vreemde omstandigheden, mail het dan even door aan Jolien Veldkamp.

Zondag 11 maart, van 13.00 tot 15.00 uur, manege Semper Fidelis.

Rein Hazelaar 
Jolien Veldkamp       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.