ahp kop

 24 Januari 2021

Nieuwjaarsborrel

Share
 

De nieuwjaarsborrel

Vanaf 17.00 uur werden de mini shetjes al warm gelopen en werd al het materiaal uitgeladen, zodat om 18.30 uur de show kon beginnen. Op bezoek was namelijk stal Mercado van de familie Korten uit Silvolde. Zij gingen ons het eerstkomende uur vermaken met een zeer gevarieerde show.

Het begon met een enkelspan wat liet zien dat je ook met deze mini shetjes heel goed palen, boomstammen kan slepen zowel vooruit als achteruit en ook tussen pionnen door. Het tweede onderdeel was om samen met zijn maatje in een tweespan te laten zien dat het dan nog beter gaat. Met zijn tweeën bereik je nu eenmaal meer dan alleen, nietwaar. Onvoorstelbaar dat twee kerels in de kracht van hun leven moeite hebben met het verplaatsen van een stammetje vanaf de platte wagen naar de grond en dat zo'n tweespan dat dan zonder moeite de halve bak doorsleept en ook nog netjes terugrolt met wat touwen op de platte wagen.

Hierna werden we getrakteerd op een enkelspannetje dat op muziek een hele mooie dressuurkuur liet zien. Ook hier viel weer op waar deze kleinere krachtpatser allemaal toe in staat is. Zo'n binnenbak lijkt dan ineens ook wel heel erg groot. Maar de jongedame op de bok kreeg de handen prima op elkaar als dank voor de door haar vertoonde kuur.

Als slotstuk werden we nog getrakteerd op een rondje vaardigheid met een tweespan. De gehele show werd begeleid door de stem van Gerard Korten die regelmatig uitleg gaf wat er allemaal gebeurde.

 

Na een staande ovatie was de show afgelopen en gingen de bijna 60 aanwezige leden van Achter 't Peerd naar de kantine van Semper, waar gezamenlijk een toast werd uitgebracht op het nieuwe menjaar 2012 waarin we hopen op veel gezonde, gezellige gezamenlijk menkilometers en veel mooie evenementen/activiteiten. Het toasten, happen en bijpraten duurde tot in de late uurtjes dus dat belooft weer heel veel goeds voor het komende jaar.

 

Voorwaar een goede start van 2012.

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.