ahp kop

 23 Januari 2021

Hoefbeslag en Beenstanden (23 november)

Share

Hoefbeslag en beenstanden

Wat kan ik zelf doen en zien bij het lopen van mijn paard en/of pony. Hebben we allemaal niet geleerd wat een toontrederstand, franse stand is en wat een hoefontsteking is bij het examen voor het koetsiersdiploma. Met een plaatje en beschrijving werd duidelijk gemaakt wat dit dan inhield. Maar wat kun je daar dan mee en hoe herken je het, of is dit te corrigeren met andere ijzers. Kan je het zelf zien als je paard anders loopt of tekenen van kreupelheid vertoont, of begrijp je het als de hoefsmid het uitlegt.

  

Veel van deze vragen zullen beantwoord worden in een avondvullende presentatie door Arend Jan Hammink op 23 november. Naast het geven van de dressuurles op de dinsdagavond, is Arend Jan in zijn dagelijks leven verbonden aan het Cursuscentrum dierenverzorging in Barneveld, waar hij hoefsmeden opleid.

Op deze avond neemt Arend Jan ons mee in deze wereld van de benen van het paard. Naast uitleg met bewegende beelden zal hij ons ook nog aan de hand van meegebrachte paarden/pony's in de praktijk laten zien wat er allemaal kan en mogelijk is. Oftewel een zeer leerzame en gezellige avond die u zeker niet mag missen.

Deze eerste winteractiviteit vindt plaats bij Semper Fidelis in hun manege en in samenwerking met hen. We zijn dus niet afhankelijk van het weer, we zitten binnen met rijhal en kantine. De aanvang van de avond is om 19.30 uur met ontvangst en koffie waarna Arend Jan ons meeneemt in zijn wereld.

 

Aanmelden kan bij:

Jolien Veldkamp 06- 19610320, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bij

Rudi Brokken 06- 20846266, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Bezoekadres:

LR & PC Semper Fidelis

Amelterweg 6A

7213 BD GORSSEL

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.