ahp kop

 26 Januari 2021

Dorpenrally 2011: Ritme van de regen

Share

Ritme van de regen bij Dorpenrally

 oooh

"luister luister naar die regenbui..
plitter pletter plitter pletter
ooohooohoo luister luister luister naar die regenbui
plitter pletter plitter pletter"

 Wie deze tekst uit 1963 herkent, weet dat het uit een nummer komt van Rob de Nijs getiteld: Ritme van de regen. Het nummer dat begint met de tekst: Zachtjes tikt de regen op m'n zolderraam.

En zo voelde ik me ook toen ik zondagmorgen tegen 07.00 uur de slaap uit mijn ogen wreef en de regen zachtjes hoorde neerdalen. Weliswaar was ik niet eenzaam, was mijn liefje ook niet verdwenen en ook tikte de regen niet tegen mijn zolderraam, onze slaapkamer ligt namelijk niet op de zolder, die hebben we niet eens, maar toch, tegen het slaapkamerraam drupte het wel lekker door.

 Ik had het wel gehoord bij de weersvoorspelling die zaterdag van te voren, maar tegen beter weten in, hoopte ik toch dat het deze keer ook eens fout voorspeld was. Wat me nog hoop gaf was dat we pas tegen 10.00 uur met de eerste deelnemer zouden starten en dat het dan misschien wel bijna droog zou zijn. Gauw naar beneden en kijken op buienradar.nl. Een grote wolk met veel regen bewoog zich langzaam over Nederland, maar de drie-uurs voorspelling gaf aan dat met heel veel geluk deze gigantische bui misschien net Eefde en omgeving zou passeren. En je blijft hopen nietwaar.

Tegen 09.00 uur de pony aangespannen, zelf hoefden we pas net voor 11.00 uur te vertrekken en uit voorzorg toch maar de skiebroek, de waxjas en de regenhoed opgezet. Ook mijn mederijders waren getooid in van die verschrikkelijk mooie elegante afkledende regenpakken, maar dat mocht de pret niet drukken. Eenmaal aangekomen op het clubterrein bleken de eersten al te zijn vertrokken en voor mijn gevoel werd het echt niet minder met de regen. Nadat we gestart waren, dachten we regelmatig met veel optimisme dat het soms wat helderder werd, maar elke keer als we dan weer een open stukje weiland passeerden dan bleek de regen bijna horizontaal over de velden naar ons toe te waaien.

 

 Maar wat een enthousiasme en opgewektheid bij de velen die het weer hadden getrotseerd om weer aan de dorpenrally deel te nemen. Van heinde en verre kwamen ze naar het clubterrein.14 aanspanningen hebben hun beste beentje(s) voorgezet om uiteindelijk uit te vinden wie nou eigenlijk het beste op tijd kan rijden, daarbij de route volgend van bolletje naar pijltje en onderweg dan ook nog meerdere letters noteren die uiteindelijk een slagzin moesten vormen.
Sommigen wisten zelfs te melden dat ze de gehele dag zonneschijn hadden gehad en ook van de vierspangrooms begrepen we dat ze een verschrikkelijk mooie dag en perfecte rit hadden. Organisatie comité, ontzettend bedankt voor de geweldige rit langs onder andere huize ‘t Joppe, waar je normaliter bijna niet komt, de achteraf paadjes en gebukt onder de takken doorrijden. Wat een energie hebben jullie gestoken om die speciale paadjes te vinden, alle bordjes neer te zetten, de pijltjes en de verplichte staproutes aan te duiden.

 Wat nog restte na terugkeer, was de uitslag, om te vernemen wie dit jaar de wisselbeker in ontvangst mocht nemen.

Dit was uiteindelijk Han Brokken, die dankzij zijn groom, Han gaf zelf aan dat het wel makkelijk is om met de penningmeester achter op te rijden, die kan namelijk precies uitrekenen wat de tijd is die je moet rijden, voor de tweede keer in zijn menloopbaan de eerste plek had behaald.

De volledige uitslag is als volgt:


1. Han Brokken (tevens de Wisselbeker)
2. Wim Rood
3. Rudy Brokken
4. Harry van Schooten
5. Johann Haasnoot
6. Jan Wolters
7. Peter Lenselink
8. Mathieu Wolters
9. John Gerritsen
10. Quirine Laman Trip
11. Arthur Dieperink en Wim Te Niet
13. Netty Pluim
14. Wim Leppers (de Poedelprijs)


Wat mij betreft zijn achter alle menners, grooms en anderen, die hebben deelgenomen en natuurlijk de organisatie met alle vrijwilligere en hulpen de uiteindelijke winnaars.
En laten we nu nooit meer horen, dat wij van Achter 't Peerd, slechts mooiweerrijders zouden zijn, want dat misverstand hebben we dacht ik, nu wel voorgoed uit de wereld geholpen!

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.