ahp kop

 19 Januari 2021

Nachtrit Zutphen: Inschrijf formulier

Share

Avondrit Zutphen

LET OP: In een artikel in ZO!ZUTPEN wordt de suggestie gewekt dat het mogelijk zou zijn om ook als bezoeker deel te nemen aan deze koetsentocht, door u in te schrijven.

Dit is helaas niet het geval. Inschrijving is beperkt tot deelnemers die in het bezit zijn van een authentieke aanspanning of een replica. Het artikel is jammer genoeg door een medewerkster van de evenementen commissie van Zutphen niet helemaal correct samengesteld uit een persbericht. Ook zij betreurt dat deze berichtgeving niet correct is.

U kunt zich dus  als bezoeker niet aanmelden om deel te nemen aan deze rit, wel bent u van harte welkom om te komen kijken naar dit schouwspel. Binnenkort verschijnt de volledige routebeschrijving op onze website 

 

25 augustus

In één van de mooiste Hanzesteden in Nederland wordt op zaterdag 25 augustus een avondrit gereden waar zowel bezoekers als deelnemers zich weer even wanen in vroegere tijden, als om 21.30 uur meerdere verlichte authentieke koetsen vanaf de 's Gravenhof zich richting de binnenstad begeven.

 Voor de zesde keer wordt de avondrit van Zutphen gereden. Deze tocht begint al een bekend fenomeen te worden in Zutphen en omgeving en wordt geroemd om de uistraling die de Hanzestad Zutphen heeft als daar in de schemering en het duister meerdere authentieke verlichte aanspanningen zich door de oude binnenstad verplaatsen.

De vaak schitterende rijtuigen, enkelspan, tweespan en ook vierspan, vertrekken tegen 18.00 uur voor een tocht van ongeveer 25 kilometer in de omgeving van Zutphen met een stop voor een hapje en een drankje tegen 19.30 uur. Hier vandaan vertrekt de stoet weer naar Zutphen Alwaar de laatste stop voordat het donker wordt, is bij het ‘s Gravenhof, het oudste plein van Zutphen, bij het Eden Hotel, tegenover de Walburgkerk. Hier worden dan de kaarsen aangestoken en gaan de koetsen met de lantaarns aan rijden door het oude gedeelte van de Hanzestad. Dat wordt weer genieten van deze bijzondere aanspanningen, die honderd jaar geleden het normale straatbeeld vormden in de Hanzestad Zutphen en nu alleen nog maar bij bijzondere gelegenheden op straat verschijnen.

 

Via onderstaande link kunt u het aanmeldformulier downloaden voor de avondrit in Zutphen

Inschrijven

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.