ahp kop

 19 Januari 2021

..... en de dan de tweede dag SGMW

Share

........ en dan de tweede dag SGMW

Voor 07.00 uur waren de eersten al weer aanwezig om ook de tweede dag van de SGMW te laten doen slagen. Exact om 08.00 uur was de koffie al uitgeschonken, de vrijwilligers bij de startplaatsen aanwezig, de veterinaire controlepost bemenst, het wedstrijdsecretariaat up and running, alles stond klaar, oftewel we konden van start. Vanaf dat het startdoek was gevallen bleek ook op de tweede dag dat het niet meer stuk kon. de temperatuur was goed, het weer werkte mee en ook de deelnemers hadden er zin in.

Foto's van de wedstrijd zijn na te bestellen via www.oypo.nl/mirjamleppers maar hier alvast een voorproefje met de resultaten van de eigen leden

Van onze eigen leden was het Rudy Brokken die de spits afbeet. Na een prima parcours in de omgeving betrad hij met de Haflinger Lara en Jeroen als groom het binnenterrein. De eerste hindernissen werden keurig en in een mooi tempo afgelegd en Rudy kwam helemaal in zijn ritme. Helaas ging het in hindernis 4 niet helemaal goed. De aanspanning ging onderuit en voor Rudy was het daarna einde oefening.

 

Netty de Rooij, die als tweede deelnemer van onze vereniging bij de hindernissen kwam, reed een prima parcours. Netty die in Eefde haar debuut maakte op het onderdeel marathon, voorheen had ze alleen nog vaardigheid en dressur gereden, wist zich prima te handhaven. Jammer genoeg bleek achteraf dat ze een stuurfout had gemaakt in een van de hindernissen, wat tot gevolg had dat ze alsnog uit de uitslag werd weg gehaald. Al met al een hele geslaagde ervaring voor Netty en Dik.

Rein Hazelaar die net voor 11.00 uur was vertrokken bij start A, bleek uiteindelijk over stalen zenuwen te beschikken. Hij reed een uitstekend parcours met geen enkel smetje. De tijden die hij met zijn beide grooms realiseerde waren van een hoog niveua. De aanspanning toonde hiermee aan dat ze als team samenwerkten tot aan de laatste finish. Rein ging dan ook naar huis met de Bader wisselbeker, de prijs voor het lid van Achter't Peerd dat de beste resultaten behaalt. Rein Proficiat.

Dat de wedstrijd in Eefde wel vaker de springplank is naar wedstrijddeelname gold ook voor Peter Lenselink die vandaag zijn eerste complete wedstrijd aflegde. Wederom een aanspanning die debuteerde in Eefde. Het ging voortreffelijk en KWPN-er Zwever toonde aan dat hij deze tak van sport prima in de benen heeft. Peter en zijn groom Marcel waren na de laatste hindernis zeer tevreden en konden terug kijken op een uitermate geslaagd weekend.

De finale was voor Hans Heus met zijn vierspan. Het aanwezige publiek werd getracteerd op een mooie rondgang door de hindernissen, waarin Hans zich van zijn beste kant liet zien.

Na afloop kon de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde Nationale Menwedstrijd in Eefde, die onder prima omstandigheden is verreden.

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.