ahp kop

 17 Januari 2021

Obstakeltraining

Share

 

Obstakeltraining

De bedoeling va een obstakeltraining is om paarden en pony´s langs verschillende, en dan met name onverwachte, obstakels te laten lopen.
Denk hier bijvoorbeeld aan een plotseling blaffende hond, over de weg waaiende plastic zak, een omvallende container, of bijv. het geluid van een crossmotor.
Dit zijn allemaal onverwachte zaken waarvoor men paarden en pony´s kan trainen.
Men zou eerst kunnen oefenen met, indien men weet dat een paard schrikachtig is , het paard of pony aan de hand langs de verschillende obstakels te kunnen laten lopen en het er naar laten kijken van afstand en er geleidelijk naar toe te stappen.
Er zijn heel veel paarden en pony´s die met oogkleppen op gereden worden en deze zien niet wat er naast hun gebeurd en zij moeten het vertrouwen krijgen in onverwachte omstandigheden.
Het is van belang om dit rustig te doen omdat er anders de mogelijkheid bestaat dat het dier nog onrustiger gaat worden.
Het is de bedoeling, indien er belangstelling bestaat voor de obstakeltraining, om dit te gaan organiseren in een manege.
Er wordt in de manege een parcours uitgezet met o.a. vlaggen, ballonnen, klepperende containers, paraplu´s, rammelende metalen platen, een crossmotor, en een spuitende fontein.
Een ieder kan naar eigen bevinding is zien hoe de reactie van zijn of haar paard of pony is.
Lijkt het jouw wat om mee te doen of heb je suggesties voor meer vreemde omstandigheden, mail het dan even door aan Jolien Veldkamp

Rein Hazelaar  
Jolien Veldkamp      
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.