ahp kop

 24 Januari 2021

Soeprit 2011 op de Veluwe

Share

Soeprit 2011 op de Veluwe

Als je tegen 08.30 uur je huis verlaat richting Hoeve Samberg is het ondanks de wintertijd toch nog wel vroeg om aldaar aan te komen en de pony's in te laden. Het valt mee gelukkig was niemand de wintertijd vergeten en stond er dus niet iemand al om 07.30 uur te wachten. Een voor een druppellen de deelnemers die vanaf hier vertrekken binnen. De karren die meegaan staan al klaar op de dieplader en tegen kwart na negen vertrekt de stoet richting Kootwijk.

Op de A1, net voor Apeldoorn ontvang ik een SMSje van de dames Veldkamp uit Brummen en omstreken dat ze iets later zullen arriveren omdat ze autopech hebben. Ik meld me keurig terug dat ze dan wel voor 18.30 aanwezig moeten zijn, want dan wordt het echt wel donker. Een SMSje terug van hahaha laat zien dat ze de humor er wel van inzien en dat het humeur nog prima is. Eenmaal aangekomen in Kootwijk bij de Paalhoeve blijken sommigen al bijna klaar te staan, zij zijn met eigen vervoer gekomen, maar eerst ff koffie. Tijdens de koffie weer een SMSje van de dames dat ze het vandaag niet gaan redden.

 

Zo rond de klok van 11.00 uur na de koffie met krentenbrood en het in-, en aanspannen vertrekken we richting de zandverstuivingen. Direct wordt al duidelijk dat dit een zeer uitgestrekt gebied is met heel veel menvriendelijke routes. Enigszins heuvelachtig, wel even wennen voor koetsier en pony, maar goed aangegeven met nummerpaaltjes en de meegegeven kaart en de routebeschrijving spreken voor zich. Wat een prachtige omgeving, en wat een afwisseling in de natuur, heivelden, loofbomen, naaldbomen en hier en daar ook nog stukjes gras, van dat lange sprieterige gras. Ook de bodem wisselt enorm, van rulle zandpaadjes, over kleine stukjes verharde weg en heel veel zandweggetjes, nat, afgewisseld met hier en daar een lekkere waterplas tot en met bijna stuiven. Wat een schitterende menomgeving.

 

Tegen 13.00 uur terug bij het beginpunt, waar we de pony's en paarden uitspannen  en op de trailer zetten of bij ons houden of vastzetten net naast de stal. De geur van verse erwtensoep komt je tegemoet en deze stevig gevulde soep met roggebrood en spek zijn dan ook een prima invulling van de lunch. Een tweetal aanspanningen geven aan dat zij het middaggedeelte niet meer mee kunnen rijden, maar dat ze enorm genoten hebben. Net na 14.00 uur stappen we weer op en vertrekken de andere kant op. Wat schertst onze verbazing dat we twee koetsen tegenkomen met op de tweede koets Hans Heus met een aantal vrienden  en vriendinnen. "Jullie ook hier", "Ja we hadden op de website gelezen dat de soeprit dit jaar hier in de omgeving was en wij vroegen ons af of we jullie nog tegen zouden komen" was het antwoord van Hans.  De route van de middag voerde ons weer over mooie paden, langs de schaapskooi en weer terug naar de startplek, alwaar we tegen 17.00 uur weer uitspannen. Nog wat nakletsen, kopje koffie of wat fris en dan weer terug naar Gorssel.

Wat een werkelijk schitterende dag, waar je met alle indrukken van deze omgeving bijna een halfjaar op kan teren. Dat was voor mij de opmerking van de dag, die ook alles, maar dan alles neerlegde in een zin.

Dik en Netty, bedankt voor deze ervaring, de organisatie, de erwtensoep, de koffie en de sponsoring waardoor deze rit weer bij geschreven gaat worden als een succes in de analen van onze prachtige vereniging "Achter 't Peerd"

klik hier voor de foto's van de Soeprit 2011

 

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.