ahp kop

 26 Januari 2021

Menduro Geslaagd

Share

 

Eerste Menduro zeer geslaagd evenement.

 


Eefde.
Vanaf zondagmorgen 09.00 uur druppelde niet alleen de regen naar beneden, maar ook de deelnemers aan de eerste menduro van achter't Peerd arriveerden bij de start. De primeur van deze nieuwe vorm van de mensport stond op het punt van beginnen.
Strikt om half tien werd er gestart op tijd, alhoewel er vanwege de wat minder gunstige weersomstandigheden werd afgesproken dat de rijtijden tussen de hindernissen niet zouden meetellen voor het uiteindelijke resultaat. Menduro is een combinatie van met de koets op tijd een parcours afleggen met een vooraf vastgelegd gemiddelde en het zo snel mogelijk en foutloos nemen van enige obstakels, hindernissen of vaardigheidsoefeningen onderweg. De route voerde de deelnemers vanaf garage Lenselink aan de Schoolstraat naar de weilanden van Harry van Schooten aan dezelfde straat. Aldaar waren twee hindernissen opgebouwd. Via de dijk langs het Twentekanaal werd de tocht vervolgd naar het erf van de familie Jimmink waar hindernis 3 een vaardigheidstest bleek te zijn. Het op tijd nemen van de poortjes met de welbekende tennisballen er bovenop. Vanaf deze hindernis voerde de tocht via diverse zandpaden naar het clubterrein van de menvereniging Achter't Peerd. Op dit terrein, waar de soep en worstenbroodjes werden geserveerd, stond de waterbak op het programma. Alle deelnemers die al redelijk nat waren van de regen, werden nu ook nog afgespoeld bij het nemen van deze hindernis. De tocht werd vervolgd naar een weiland bij de familie Rood, waar het aloude ringsteken met verplichte poortjes rijden op het programma stond. De tocht eindigde uiteindelijk waar het allemaal begonnen was. Nadat de uitslagen waren opgeteld bleek Han Brokken de uiteindelijke winnaar en veroveraar van de wisseltrofee te zijn. 2e was Wim Rood en op de 3e plek eindigde Peter Lenselink.

Voor 135 Foto's van W. Leppers kijk op de onderstaande link.

http://picasaweb.google.com/achtertpeerd/Menduro14112010#

 

 

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.