ahp kop

 25 November 2020

Pasmanrit 2010

Share

 

Pasmanrit: De jaarlijkse koetsentocht voor gehandicapten

Eefde. Elf koetsen met op de aanspanningen, naast en achter de menner minder valide ruiters van de Pasmanmanege, vertrokken zaterdagmiddag vanaf het clubterrein van Achter 't Peerd voor een rit door de omgeving.

Geheel belangeloos waren de koetsiers van koetsiersvereniging Achter 't Peerd en een aantal leden van verenigingen uit de buurt met hun aanspanningen aanwezig om 45 lichamelijk en geestelijk gehandicapten, die regelmatig zelf paardrijden bij de Pasmanmanege, een plezierige middag aan te bieden. Net na twee uur, toen de regen bijna ophield, vertrokken de koetsen richting de Sluis van Eefde om via allerlei binnenwegen voor een koffiestop bij camping de Vetweide in Almen aan te komen. Na de stop werd de tocht vervolgd om tegen half vijf terug te keren op het clubterrein in Eefde. Elk jaar in september organiseren een aantal leden van de koetsiersvereniging Achter 't Peerd geheel belangeloos een tocht voor deze minder validen die niet zelf kunnen mennen, maar wel enorm genieten van het op de bok mogen zitten. "Mijn paard is 32 jaar oud" meldde een van de koetsiers en volgens mij loopt ze al mee vanaf het begin dat we deze koetsentocht organiseren. "Natuurlijk vinden we het zelf ook heel leuk, maar die blikken op die gezichten van de deelnemers geeft een extra goed gevoel bij deze tocht".


klik hier voor de foto's van de pasmanrit 2010

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.