ahp kop

 20 Januari 2021

Nachtrit Zutphen 2010

Share

 

Oude tijden herleven

Zutphen. In één van de mooiste Hanzesteden in Nederland, kunnen bezoekers van de Nachtrit van Zutphen op 28 augustus zich weer even wanen in vroegere tijden, als om 21.30 uur meerdere verlichte authentieke koetsen vanaf de 's Gravenhof zich richting de binnenstad begeven.

Voor de vijfde keer wordt in samenwerking met de koetsiersvereniging 'Achter 't Peerd' de nachtrit van Zutphen gereden. Het publiek is vanaf 16.30 uur welkom op het Polplein, Pollaan 50 op het industrieterrein de Mars. Hier kan men kennis nemen en genieten van het optuigen en aanspannen van de verschillende koetsen, waarvan sommigen al meer dan 100 jaar oud zijn. De schitterende rijtuigen, enkelspan, tweespan en ook vierspan, vertrekken tegen 18.00 uur voor een tocht van ongeveer 25 kilometer in de omgeving van Zutphen richting Eefde, via de Kanaaldijk en de IJsseldijk, met een stop bij landgoed het Haveke in Eefde voor een hapje en een drankje, waar ze tegen 19.30 worden verwacht. Hier vandaan vertrekt de stoet o.a. via de Damlaan weer naar Zutphen. De laatste stop voordat het donker wordt, is bij het ‘s Gravenhof, het oudste plein van Zutphen, bij het Eden Hotel, tegenover de Walburgkerk. Hier worden de kaarsen aangestoken en gaan de koetsen met de lantaarns aan rijden door het oude gedeelte van de Hanzestad. Ook langs de route van en naar de binnenstad en bij de diverse stops kunt u natuurlijk volop genieten van deze bijzondere aanspanningen, die honderd jaar geleden het normale straatbeeld vormden in de Hanzestad Zutphen en nu alleen nog maar bij bijzondere gelegenheden op straat verschijnen.


 

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.