ahp kop

 25 November 2020

Kastelentocht Vorden

Share

 

Kastelenrit op zondag 8 augustus 2010 te Vorden


Hierbij nodigen wij u van harte uit om op zondag 8 augustus 2010 onze 34e kastelenrit te bezoeken. Als toeschouwer of als deelnemer, u bent van harte welkom. Elk jaar organiseren wij met veel plezier deze rit met authentieke aanspanningen in en rondom Vorden.

De deelnemers vertrekken 's morgens voor een ochtendrit langs de kastelen in het noordelijke buitengebied van Vorden. Rond het middaguur komt de stoet weer terug op het hoofdterrein bij kasteel Vorden. Terwijl de deelnemers de lunch gebruiken krijgt het publiek de gelegenheid om de aanspanningen van dichtbij te bekijken en enige informatie met de eigenaar/koetsier uit te wisselen.


Na de lunch vertrekt de stoet voor de middagroute. Vervolgens wordt er voor terugkomst in het dorp nog een sherry stop gehouden aan de Veldslagweg. De deelnemers maken zich dan klaar voor het defile door het dorp en voor terugkomst op de weide voor de prijsuitreiking.

Tijdens deze rit kunnen leden van de Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij zich laten jureren door de jureleden van de NVTG. Men kan zich laten jureren in 2 categorieën: Authentieke rijtuigen en replica's. Replica's zijn nieuw gebouwde rijtuigen naar authentiek voorbeeld. Men moet tijdens deze jurering een aanspanning presenteren die geheel in de stijl van het rijtuig en de tijd waarin het gebruikt werd, is. Hierbij wordt bijvoorbeeld gelet op de staat van het rijtuig, de kleding, de paarden en natuurlijk wordt er tijdens de rit ook naar de rijkunsten van de menner gekeken.Wanneer de aanspanningen onderweg zijn met het rijden in de omgeving hoeft men zich ook niet te vervelen op het hoofdterrein. Zowel tijdens het ochtend- als het middagprogramma worden er demonstraties gegeven in de hoofdring. De catering is uiteraard goed verzorgd en voor de kinderen zijn er dit jaar extra attracties waaronder een springkussen en de mogelijkheid om een ritje te maken op een pony.
Rond half 4 zullen alle aanspanningen terug worden verwacht op de weide voor het defile.Alle leden van de organiserende vereniging en alle deelnemers aan de NVTG- jurering zullen zich als laatste opstellen op de wei voor de prijsuitreiking.

Voor meer informatie www.indereepn.nl

 

 

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.