ahp kop

 27 Januari 2021

Dorpentocht 2010

Share

 

31e Dorpentocht Achter't Peerd

Eefde/Gorssel. Koetsiersvereniging "Achter 't Peerd" organiseert op zondag 29 augustus 2010 haar 31e Dorpentocht. Deze tocht is door de jaren heen, een traditie geworden die voert door de schitterende omgeving nabij de Gorsselse Heide. Ontvangst om 08.30 op het terrein aan de Elzerdijk en start uiterlijk om 09.45 uur.


De start vindt plaats aan de Elzerdijk 44 in Eefde, het eigen clubterrein, naast de Kartingbaan. De rit bestaat uit een ochtend-, en een middaggedeelte met daartussen een lunchpauze. Evenals voorgaande jaren, kan in principe iedere aanspanning aan deze tocht deelnemen, mits men zich houdt aan een aantal regels: zoals het dragen van een hoofddeksel, schootskleed en handschoenen. De zweep in de hand tijdens het rijden is uiteraard vanzelfsprekend. Grote toerwagens voor gezelschappen zijn niet gewenst, evenals aanspanningen, voorzien van reclame-uiting (in welke vorm dan ook). De afgelopen jaren voerde deze mooie rit o.a. door de uiterwaarden bij de IJssel, langs de Gorsselse hei of langs het Twentekanaal en de bosrijke omgeving. Al vele koetsiers en aanspanningen van heinde en verre hebben aan voorgaande ritten deelgenomen en altijd waren zij weer verbaasd over de prachtige tocht.


Niet alleen de koetsiers, grooms, passagiers en toeschouwers die de tocht voorbij zien komen genieten volop, maar ook andere viervoeters die een rustig dagje hebben, staan vol bewondering te genieten van al het moois dat passeert.

Deelnameformulier is hier te downloaden en meer informatie
is terug te vinden op www.achtertpeerd.com 


 

 

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.