ahp kop

 18 Januari 2021

Olek en Bolek na lang zoeken?

Share

 

Olek en Bolek met de avondrit

Eefde 12 juni 2010. Op zaterdagavond tegen 19.00 uur melden bij het Amelte voor een avondrit die de titel Olek en Bolekrit heeft. Vanaf 18.30 uur is er koffie, aanmelden bij A. Brokken en dan een telefoonnummer.

Als je dan zo'n bericht leest op de website, net lid zijnde van onze schitterende vereniging Achter't Peerd, komen er direct een tweetal vragen bij je boven. Wie zijn, waren Olek en Bolek? En waar ligt 't Amelte? Zoeken op Wikipedia en Google of andere zoekmachines leveren veel resultaten op die niet direct een duidelijk beeld schetsen van de personen Olek en Bolek of van het Amelte.

Na veel vingertoetsenwerk komt dan naar voren dat Olek en Bolek zou kunnen gaan over twee Duitse poppenfiguren, tekenfilmhelden uit de jaren 80. Ineens staat er op een forum discussie uit 2006, dat het waarschijnlijk zou kunnen gaan om Lolek en Bolek een animatieserie uit Polen.

Hoe zien deze heren er dan uit?

Gelukkig vond ik ook nog afbeeldingen van beide heren op het Internet, eentje zelfs als borduurwerkje, zodat we nu ook weten hoe ze er hebben uitgezien. Wat ik me nu nog wel afvraag als ik naar dat plaatje kijk, is of we in de toekomst beide heren dan ook als matrozen of als stoere cowboys verkleed op de bok en in de bak zullen zien komen opdagen of dat ze zich zullen blijven houden aan het meer reguliere kledingadvies dat geldt voor een tocht, wedstrijd of Dorpentocht?

De tweede vraag die bij mij opkwam is: "het Amelte" bekend van de waterbak die vroeger werd gebruikt bij de samengestelde wedstrijd, waar is dit dan en wat houdt de naam in, wat is de historie hierachter en als laatste natuurlijk hoe kom ik daar met onze aanspanning?

Amelte zoeken levert wel iets op, waar ik me wel van afvraag of dit de locatie is waar we vanaf Eefde naar toe zouden moeten gaan? Is het echt de bedoeling dat we met de aanspanning naar Drenthe gaan, lijkt me een beetje ver voor een zaterdagavond, we gaan toch niet vervroegd op zomervakantie met de club?

Uw rondreizende reporter.

Ps. Lees het complete artikel in het eerstvolgende clubblad.

 

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.