ahp kop

 20 Januari 2021

1e prijs optocht

Share

 

Optocht 100 jaar Oranjevereniging Gorssel.

Na uren klussen was de optochtwagen op tijd klaar om mee te rijden in de optocht van 100 jaar oranjevereniging Gorssel. Het thema was "100 Jaar oranje in de breedste zin". "Achter 't Peerd" had als thema: 100 jaar happen naar koek.

Plattewagen geregeld, nieuwevloer er in, nieuw inspan voor 3 shetlanders, hekwerk er langs, jute bekleed, borden er op, schilderen, spuiten en....... klaar is ie!

Dan de bevolking...........3 shetlanders van stal Amelte, Arthur rijdt. Inge, Cristien en Jan v/d Wal lopen er naast en houden de pony's en de kar in de gaten. Annemiek en Janneke op de kar met stok en koek er aan. Dan twee mensen vinden die als vorst en vorstin in een rolstoel willen zitten en naar de koek willen happen....... Monique en Ab zien dat wel zitten, ook opgelost. Dan nog twee gekken die de rolstoel willen duwen....... 's Avonds half twaalf sms: twee gekken bieden zich aan... Jan en Wieke willen dat wel! De kleren voor Han lagen al klaar, dus Jan en Han in het wit gingen duwen. Wieke als chef paraplu hield de vorst droog.

 

Om half drie aanspannen en op naar Gorssel in de regen wachten tot de optocht begint.
Harry en Harry komen voorbij, gevolgd door Ab. De eerste twee rijden oud bestuursleden van de oranjevereniging en Ab rijdt voor de Gorsselsche boerendansers. Na grondige inspectie van de jury, na afloop blijkt zeer goede jury, kan de tocht beginnen.
Door de regen aan het begin van de middag, liet het publiek het in eerste instantie iets afweten. Later werd het droog en in de Hoofdstraat was redelijk publiek aanwezig. Door menig lid van "Achter 't Peerd" aangemoedigd, is de optocht goed verlopen.

 

Na afloop met rolstoel en al de tent in om de prijsuitrijking af te wachten. Na de toespraken van de voorzitter en de burgemeester, was de uitrijking van de prijzen. En je raad het al: het was een vakkundige jury.... "Achter 't Peerd" is eerste.

Enkele deelnemers vonden het schijnbaar zo leuk... ze werden 's avonds nog gezien in een andere optocht... 

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.