ahp kop

 18 Januari 2021

Persbericht

Share

 

Waterbak in ere hersteld

Eefde. De nationale samengestelde menwedstrijd van koetsiersvereniging Achter ‘t Peerd in Eefde, die op 10 en 11 april plaats vond op en rond het clubterrein aan de Elzerdijk, was weer compleet met de waterbak.

De menwedstrijd van koetsiersvereniging Achter't Peerd, die jaarlijks begin april plaats vindt in de omgeving van de Gorsselse Hei aan de Elzerdijk, was ook dit jaar weer druk bezocht door zowel ervaren deelnemers, menners die voor het eerst deel namen en door een aantal Nederlandse toppers die buiten mededinging meereden. Traditiegetrouw werd er gestart op zaterdag met de dressuur en de vaardigheid waar de menners, pony's en paarden hun kunnen tonen aan de jury. Bij de vaardigheid, het kegeltjesrijden in de volksmond, bleek dat het parcours er dit jaar weer strak bijlag. Zondag was het dan zover, de eerste aanspanning was na een marathonrit in de omgeving zo tegen 10.00 uur terug op het midden terrein, waar de hindernissen stonden te wachten, waaronder de compleet nieuwe waterbak,. Direct al bleek dat de parcoursbouwers samen met vele vrijwilligers de afgelopen maanden een prachtige waterbak hadden aangelegd. Vele deelnemende menners, die de afgelopen jaren de waterbak in Eefde helaas hadden gemist, waren uitermate content met deze nieuwe hindernis. De wedstrijd werd zondagmiddag afgesloten met een demonstratie/clinic waarbij duidelijk werd dat het samenspel van koetsier, paarden en grooms uiteindelijk kan leiden tot mooie mensport. Burgemeester Frans Spekreijse, die de prijzen aan de winnaars uitreikte benadrukte in zijn dankwoord, dat dankzij prima samenwerking, geweldige burenhulp en de tomeloze inzet van heel veel vrijwilligers dit allemaal mogelijk was. Meer informatie en uitslagen op www.achtertpeerd.com.


 

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.