ahp kop

 20 Januari 2021

van onze buitenlandcorrespondent.

Share

 

Bij deze ons eerste verhaal van April onze buitenlandcorrespondent uit Australië.

lieve allemaal,


Eindelijk probeer ik een stukje voor jullie te schrijven uit een heet en vreemd deel van mijn oorspronkelijk land. Ik vind het enorm moeilijk wennen maar probeer er wat van te leren en positief te blijven doorgaan.
Ik heb net een berichtje van Willy ontvangen en wens Zwier en zijn echtgenote een gelukkig 40 jaar huwelijks feest en Willy een zeer fijne verjaardag en veel plezier op safari iin Afrika.
Wat lijkt het lang geleden sinds ik jullie allemaal gezien heb bij de dag van acter t peerd eerder in Oktober. Ik had toen zo'n barstend hoofdpijn dat ik bijna schuil keek dus ik hoop dat ik weer helder kijk als ik jullie een keer zie. Wanneer dat weer zal zijn weet ik niet maar ik kan wel vertellen dat ik dagelijks aan alle vrienden en leden van de club denk en alle mooie momenten die ik heb meegemaakt met jullie en de paarden. Ik vond het heel leuk om de mooie voerschep, het petje en de cds te krijgen van jullie. Een dagje later heb ik ook een mooie brief van Jet ontvangen en een krantenknipsel over de dag van achter t peerd ontvangen met een mooie foto van Arthur en de pony's. Dat heb ik ook bij mijn foto/opschrijf boekje bewaard. Al die foto's verhaaltjes en herinneringen bewaar ik goed en de jongens en ik kijken er regelmatig in. Soms is het wel even moeilijk want wij missen ons goede leven in nederland enorm. Ik mis alleen de koud niet maar hier is het afschuwelijk warm soms.Laatst was er een dag van 42 graden en wij waren bijna gesmolten. Meestal is het rond 25 graden en als het warmer is begint het echt warm te worden en onaangenaam.
Misschien hebben Ingrid en Han wat verhalen uit mijn emails doorgestuurd naar het clubblad of website. Indien mogelijk dan mag dat want ik heb heel wat afgeschreven in de laatste weken zowel in het engels als het nederlands.
De jongens passen zich goed aan maar wij moeten heel nog onze weg vinden en een kennissen/vrienden kring creeren.Ze konden aardig wennen aan het schooluniform en ik hoop jullie gauw wat foto's te kunnen sturen. Ze hebben sinds 9 december tot 25 januari kerstvakantie en ik hoop dat ze genoeg te doen hebben. Het gaat wat traag met het voorbereiden tot het huis bouwen en we hopen eindelijk in september of zoiets volgend jaar het huis werkelijk te hebben gebouwd en daar te kunnen wonen. Voorlopig huren wij een oud en wat vervallen huis ongeveer tussen het stuk land en Coffs Harbour. Het uitzicht is mooi over de zee maar ik ben vaak op het land druk met afrasteren en het eerste paard wat gearriveerd is om 3 uur 's nachts in een 18 paards vrachtwagon op 10 december. Ze heeft een reis in Australie van 1570 kilometre gemaakt !!!!!!!!Ze mocht in Sydney voor 10 uur uitrusten enj ze reisde door de nacht met een heleboel renpaarden want dan is het koeler. De vrachtwagonmannen vonden haar prachtig groot en zooo koel in het hoofd in vergelijking met hun normale passagiers van explosieve op veel graan gevoerde renpaarden.Het paard is zo'n schitterend voorbeeld van het gelderse paard. Ze is pas 3 en half jaar heeft ongeveer twee tot drie maanden onder het zadel gelopen en vier keer voor de koets. Haar moeder is een volle zus van de moeder van de hengst Alexandro P die bij Aris van Manen staat in Brummen. Haar broer is het Gelderse paard Tygro in het openluchtmuseum. Aris heeft deze jonge merrie voor ons klaargemaakt en heeft ook de donker bruine merrie die jullie een paar keer gezien hebben voor ons met veel succes in de IBOP proef voor Gelderse paarden in Didam gereden op 27 november j.l. met een score van 78 punten en de hoogste ibop score voor de dag. De Kwpn en de strengen hebben haar beschreven als een chique paard.Wij vinden hem geweldig met de paarden en heeft erg goede ervaringen gehad met hem dit jaar. De merrie die ik nu hier heb is drachtig van de hengst Special D en de merrie die nu in Nederland nog is is drachtig van Alexandro P. Zij zal in Januari weer met Mannes en een aantal paarden naar Australie vliiegen. Zo hopen we een mooi stuk van nederland te hebben hier in dit verre land.
Het is wel zwaar voor het paard hier vind ik op het moment. Het is zo'n ander climaat en ze moet afgescheiden van andere paarden staan op ons land tot na het veulen is geboren in verband met de waanzinnig strenge quarantine regels die dit land kent. Er zijn ook zeer gevaarlijke teken . Zoals ik schreef is het een prachtig dier. Ze is nog jong maar zo braaf en makkelijk...nog meer zelfs dan mijn oude vertrouwde paard Lorette waarmij ik voor zoveel jaren bij de club reed en in alle klassementsritten door het land.
Ze schrok zich enorm bij de eerste kangaroes en wel een grappig gezicht. Als ik foto's kan maken zal ik ze doorsturen voor jullie. Ik ga twee keer per dag naar haar toe en vind het jammer dat we daar nog niet kunnen wonen. Als Mannes terugkomt rond 20 januari hoop ik dat hij een goede stal bouwt voor haar en een slaapplek voor mij als de merrie dichter bij haar veulen datum komt. Het zal tegen die tijd rond eind maart wat koeler zijn en dat is fijn. Ik hoop alleen dat het niet te nat is dan. De grassoorten zijn erg anders hier en veeeeeeeeeeeeeeeeellllllll minder van kwaliteit dan in nederland dus ik moet haar enorm bijvoeren.
We hebben nog geen vast of mobiele internet verbinding dus ik zit momenteel bij de ongezellige Mc Donalds en de kinderen zijn terug van hun boodschappen doen dus ik moet stoppen met schrijven.
Ik denk enorm veel aan jullie en hoop dat jullie allemaal een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar zullen hebbe.

Mijn emailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en onze huurschuuradres is 19 Hunter Close, Korora, 2450, NSW, Australia.

Ik ga nu maar hoop jullie gauw weer te schrijven. Veeeeeeeeelllll groetjes, Kieran, Rowan en April en het mooie paard Bea Tilde.

 

 

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.