ahp kop

 16 Januari 2021

WK Tweespan Hongarije

Share

 

21-08-2009

Mieke van Tergouw (Epse) en lid van " Achter 't Peerd " heeft het eerste onderdeel van het Wereldkampioenschap voor tweespan paarden in Kecskemét, Hongarije, op haar naam geschreven. De Wereldkampioene van 1995 won de dressuurproef met 1,5 strafpunt voorsprong op haar concurrentie. Nederland heeft ook de leiding in het landenklassement.

 

Van Tergouw zette vanmorgen onder aangenaam zomerse temperaturen een uitstekende proef neer en versloeg daarmee de leider van het klassement op dat moment, de Zwitser Beat Schenk. Voor Van Tergouw is het de eerste keer in haar lange carrière dat ze de dressuur op een Wereldkampioenschap op haar naam schrijft: “Ik ben heel blij dat ik heb gewonnen, ik vind dat ik terecht eerste ben geworden. De voorbereidingen liepen niet zoals ik was gewend, ik heb er hard aan moeten werken om mijn paarden goed aan het lopen te krijgen. Pas 10 minuten voor aanvang van mijn proef kreeg ik het goede gevoel weer terug. Ik kon heel snel schakelen en was zelf erg geconcentreerd. De proef liep voor mijn gevoel ook precies goed.”

  bron. Hoefnet.nl

Morgen moet Mieke om 11.30 uur starten in de marathon.
voor verdere uitslagen kijk op www.hoefnet.nl

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.