ahp kop

 21 Januari 2021

Hemelvaartdauwmenrit

Share

 

Afgelopen Donderdag is de hemelvaartdauwmenrit gereden. Om 8.00 uur was het verzamelen bij het clubgebouw. Een ieder die meeging was op tijd, maar wat schetst onze verbazing... Arthur en Ap waren er nog niet. De vaste groom van Arthur is altijd te vroeg; we gaan er dan ook maar van uit dat het niet aan hem lag.
Maar om 8.20 had iedereen de koffie op en was het tijd om te gaan. Arthur rijdt achter aan en belt na 10 minuten rijden al op. Het ventiel van de band heeft het begeven. Bij de camping aan het kanaal alles weer gemaakt. In de Damlaan sluiten Willy en Jet zich bij ons aan en ook Arthur is net voor Zutphen weer van de partij. We gaan langs de Polbeek, over het fietspad langs de ijsbaan, door het park om op de Coehoornsingel uit te komen. Dan richting de oude IJsselbrug, onder weg begroet door Rosetta Samberg vanaf haar balkon. Over de brug komen we langs een huis waar een paar uur eerder nog een auto naar binnnen was gereden. Op naar de koffie bij Theo en Kahtleen in de Hoven; ze hadden er niet meer aan gedacht maar we hadden de koffie zelf bij ons, dus geen probleem. Na een half uur ging de tocht via de IJsseldijk naar Empe waar Arthur bij het station de voorste 2 pony's uitspande en op de trein heeft gezet. Of stonden ze toch bij Jan in de trailer tussen de stoelen en tafels? Arthur sloot zich weer aan en we gingen richting Klein Amsterdam om vervolgens via de Tondense en Empese hei uit te komen bij de Fam. Wolters aan de Langedijk in Hall. Daar stond de soep en broodjes al klaar wat er best in ging.
Na het eten en drinken kregen we een rondleiding van Jan door de schuren en stallen. Hier bij kwamen we van alles tegen, van marathonwagen tot lijkkoets, van getrokken gierwagens tot de Janplezier.
En zelfs de paardenhandel ging gewoon door op hemelvaartsdag.
Hierna had Herman broodjes met warme beenham. Toen die op waren, was het tijd om weer richting de andere kant van de IJssel te gaan. Via de blaarweg en de Voorstondensestraat richting Haarweg op naar Tonden. Onder de spoorlijn door richting Baankstraat over de brug het industrieterein op. Op de Mars onze laatste stop. Hier vandaan onder de spoorbrug door langs het kanaal. Vanaf hier ging een ieder zijn eigen weg. Zo hebben we onze leden de andere kant van de IJssel ook weer eens laten zien.
Met dank aan de fam. Wolters, Jan v/d Wal, Herman en Ria

 

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.