ahp kop

 3 December 2020

Corona maatregelen , geen activiteiten tot minimaal 19 mei

Share

Helaas is er nog geen groen licht om de maatregelen te versoepelen. Onze regering heeft nieuwe richtlijnen opgesteld waar we ons aan moeten houden.

hieronder een deel van het persbericht zoals door de KNHS is vrijgegeven.

GELDENDE MAATREGELEN PAARDENSPORT VAN 29 APRIL TOT EN MET 19 MEI

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet afgelopen dinsdag 21 april hebben de KNHS en FNRS gekeken naar wat de nieuwe maatregelen betekenen voor de paardensport. Belangrijkste wijziging op de huidige maatregelen is dat kinderen en jeugd t/m 18 jaar weer samen buiten kunnen sporten, mits dit georganiseerd en onder begeleiding is.

Dit betekent dat paardensportaccommodaties vanaf woensdag 29 april weer georganiseerde paardensportactiviteiten onder begeleiding mogen aanbieden aan kinderen tot en met 12 jaar, mits dit in de buitenlucht gebeurt. Ook jeugd van 13 t/m 18 jaar mag weer deelnemen aan georganiseerde paardensportactiviteiten in de buitenlucht, maar hierbij moet wel minimaal 1,5 meter afstand worden gehouden tussen elkaar. Er mogen geen ouders langs de rijbaan staan en de kantines blijven gesloten. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen nog steeds: blijf thuis.
Sportverenigingen en –clubs blijven gesloten voor volwassenen
Alle sportverenigingen en sportclubs in Nederland blijven op last van de overheid gesloten. Er is alleen een uitzondering voor accommodaties wanneer zij buitensporten voor jongeren tot en met 18 jaar aanbieden. Dit betekent dat er nog geen paardensportactiviteiten voor volwassenen georganiseerd mogen worden, uiteraard kunnen dierverzorgers wel hun paarden blijven verzorgen en rijden.

Verbod op wedstrijden verlengd tot en met 19 mei
Het verbod op wedstrijden en competities blijft gehandhaafd en wordt verlengd met drie weken tot en met in ieder geval 19 mei. Het verbod op vergunnings- en meldingsplichtige evenementen wordt verlengd tot 1 september.

Overzicht van alle maatregelen die gelden in de paardensport na 28 april
Onderstaande informatie is gebaseerd op de informatie van de overheid die op dit moment bij ons bekend is. Paardensportaanbieders en ruiters zijn zelf verantwoordelijk voor de naleving van deze overheidsmaatregelen. FNRS en KNHS werken de komende dagen adviezen uit hoe hier verdere invulling aan gegeven kan worden door paardensportaccommodaties en informeren paardensportaanbieders daar zo goed mogelijk over.

1a. Geen wedstrijden en competities toegestaan t/m 19 mei
Er mogen geen wedstrijden en competities georganiseerd worden. Deze maatregel betreft alle wedstrijden, ongeacht niveau en competities. De KNHS brengt t/m 19 mei geen wedstrijdafdrachten in rekening voor afgelaste wedstrijden.

1b. Vergunnings- en meldplichtige evenementen tot 1 september verboden.
De overheid stelt dat er geen vergunnings- en meldingsplichtige evenementen georganiseerd mogen worden tot 1 september.
2a. Georganiseerde paardensportactiviteiten voor kinderen t/m 18 jaar toegestaan in de buitenlucht.
2b Georganiseerde paardensportactiviteiten voor volwassenen niet toegestaan t/m 19 mei
Georganiseerde paardensportactiviteiten voor volwassen zijn niet toegestaan tot en met 19 mei

3.Individueel rijden en verzorgen van paarden is toegestaan

Het individueel rijden van paarden is toegestaan. 

Een buitenrit met twee is mogelijk in verband met de veiligheid van mens en dier. Wel moet men altijd minimaal 1,5 meter afstand houden van elkaar.

Klik hier voor een uitleg van de overheid op de geldende maatregelen in de sport.

Maatregelen paardensportverenigingen:

  • Houd de accommodatie voor volwassenen gesloten voor lessen, evenementen of andere activiteiten tot en met 19 mei.

 

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.