ahp kop

 26 Januari 2021

Op naar 2020!

Share

 

logoAtP2020

 

De tijd vliegt. Zo maken we ons nog druk om het nieuwe millennium en nu gaan we al naar 2020.
We willen jullie alvast wat activiteiten en zaken bekend maken.

  1. Nieuwjaarsreceptie: zondag 12 januari van 16.00 tot 18.00 uur in Het Hart - Eefde

  2. Algemene Ledenvergadering: woensdag 12 februari in het Bosrestaurant – Joppe. 

Tijdens de vergadering zullen Esther van Vlierbergen en Astrid Kuiken hun bestuursfunctie neerleggen. We hebben dus dringend nieuwe bestuursleden nodig! Als u interesse hebt kun je je wenden tot Anneke of John voor nadere informatie. Aarzel niet want we hebben je nodig! We kunnen het echt niet met 3 bestuursleden.

En dan hebben we nog iets bijzonders: in maart 2019 heeft in Thialf voor het eerst het evenement Friesians on Ice plaatsgevonden. Het is een succes geworden en momenteel wordt er druk gewerkt aan het evenement voor 2020. Vanaf 10 januari kunnen kaartjes worden gekocht en waarschijnlijk zullen we er snel bij moeten zijn om een plek te bemachtigen. De vermoedelijke datum is zondag 22 maart 2020, het is ’s middags. De toegangsprijs in 2019 bedroeg € 16,50.

We willen graag weten of er interesse is bij de leden om mee te gaan naar Heerenveen. In verband met het tijdige bestellen van kaartjes graag uiterlijk 8 januari doorgeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of even bellen naar 06-16752979 (Anneke).

Hieronder enige informatie over de inhoud van de middag zoals deze dit jaar was ingevuld.

Friesians on Ice: een uniek evenement, dat bol staat van de Friese folklore!

Ringsteken en arrensleden 

Friesians on Ice is ontstaan vanuit een ringrijdersbijeenkomst van Vereniging Het Friese Tuigpaard. Het idee was om het ringsteken en het rijden van Friese paarden met antieke en authentieke arrensleden te bevorderen. In samenwerking met Thialf Heerenveen en het KFPS is een werkgroep van Vereniging Het Friese paard. De hoofdacts vormen de Friese paarden voor de arrensleden welke voor antieke en authentieke sleden zijn gespannen.

Friesians on Ice omvat een middagvullend programma met daarin een wedstrijd ringsteken. Daarna volgt een wedstrijd ‘beljeien’ ofwel het bekende hardarren. Daarnaast kan er genoten worden van priksleden, schoonrijden, livemuziek, Gryt Wiersma en nog enkele aansprekende verrassingen. Op het gezelligheidsterras vindt men Friese ambachten en diverse Friese lekkernijen evenals extra vertier voor de jeugd.

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.