ahp kop

 26 Januari 2021

Harrie van de Velde Eefde's kampioen ploegen!

Share

 Winnaarploegen2019met span

Zaterdag 19 oktober was een mazzel dag. In de ochtend kwam er nog veel regen naar beneden maar toen de ploegen op het land verschenen verdween de regen. Op de natte akker gingen machtige paarden, pony's en tractoren het land omploegden. Er werd hard gewerkt door zowel mens, dier en tractor!

Als eerste moest elke aanspanning een beginvoor maken, die wordt beoordeeld op rechtheid, gelijkmatigheid en diepte. Nadat de jury dit gezien had mochten de aanspanningen verder gaan. Naast de paarden waren er ook een aantal oude tractoren aan het ploegen, hoewel de tractoren sneller zijn dan de echte paardenkrachten was het eindresultaat een miniem verschil! Het was een prachtig gezicht om de rondgaande en wentelploegen aan het werk te zien in de zware natte grond.

Winnaarploegen2019Na het zware werk maakte de jury bestaande uit Ab Aalderink en Bertus Brummelman de winnaar van het ploegen bekend. Ze hebben naast de beginvoor ook gelet of de sneden netjes gelijkmatig omgegooid zijn en de diepgang gelijk is gebleven hier kwam zelfs een duimstok aan te pas! De wedstrijd is gewonnen door de heer Harrie van de Velde uit Brummen. Als tweede was onze duitse gast Egon Vest uit Gronau en op de derde plek is de winnaar van vorig jaar Gijs Laurens uit Borculo geëindigd.

De prijzen bestaande uit een beker en een zak voer zijn onder andere beschikbaar gesteld door de Welkoop uit Gorssel. Ook was dit niet mogelijk geweest zonder een akker waar geploegd kon worden deze was beschikbaar gesteld door de heer Herbert Aalderink. 

Er zijn foto's gemaakt door Willem Hamer deze zijn te vinden in ons Fotoalbum - Ploegen 2019Het zal volgend jaar weer een vervolg krijgen. Uiteraard willen we de organisatie onder de bezielende leiding van Harrie van Schooten bedanken voor dit prachtige schouwspel!

 

 

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.