ahp kop

 19 Januari 2021

Startlijst Nachtrit Zutphen 2018

Share

kaarsNachtrit van Zutphen: Koetsen bij kaarslicht

Nog een week en dan is het zover, dan wordt de 13de nachtrit van Zutphen verreden. Ook dit jaar hebben wij weer een mooi deelnemersveld.

De nachtrit in Zutphen en omgeving wordt geroemd om de uitstraling die de Hanzestad Zutphen heeft als daar in de schemering en in het duister meerdere authentieke verlichte aanspanningen zich door de oude binnenstad verplaatsen. De nachtrit wordt dit jaar voor het eerst gecombineerd met verlichte fluisterboten over de Berkel en de Grote Gracht (Het Berkelfestival).
Op verschillende locaties en natuurlijk langs de route kan het publiek de rijtuigen bewonderen. Bij het aanspannen op het parkeerterrein van de Hanzehal en natuurlijk bij de start, de stops in Empe en bij het restaurant De Gracht aan de Paardenwal in Zutphen. 

De vaak schitterende rijtuigen: enkelspan, tweespan en ook vierspan, vertrekken tegen 18.00 uur vanaf de Hanzehal, voor een buitenrit in de omgeving van Zutphen met een omstreeks 19.30 een stop voor een hapje en een drankje bij het Verenigingsgebouw ‘t Oortveld in Empe. 

De gehele route die gereden wordt kunt u hier vinden; ROUTE NACHTRIT ZUTPHEN 2018 

Enkele belangrijke locaties en tijdstippen van aankomst / vertrek:

  • Start presentatie om 16.45 uur bij de Hanzehal 
    STARTLIJST PRESENTATIE
  • Vertrek alle aanspanningen voor de route tegen 18.00 uur vanaf de Hanzehal
  • Omstreeks 19.30 uur aankomst eerste rust bij het Verenigingsgebouw ’t Oortveld in Empe. Dit jaar worden de prijzen van de presentatie uitgereikt op de eerste rust.
  • Omstreeks 21.00 uur arriveren de koetsen op de tweede rust bij Gasterij de Gracht, op de parkeerplaats de Paardenwal. Hier worden de lantaarns van de koetsen aangestoken.
  • Om 21.40 uur vertrek voor het laatste deel van route door de binnenstad van Zutphen

 

Deze unieke rit is niet mogelijk zonder de steun van onze sponsors voor de nachtrit;

logo Daly plastics   fluisterboot zutphen
  Pelikaanzutphen   GasterijdeGracht
  dapOostNL   Voskamp Hall

 

Het boekje waar de route en de deelnemende aanspanningen in staan kunt u hieronder vinden;
Boekje Nachtrit Zutphen 25 augustus 2018

Het beloofd een mooie route te worden met bijzondere aanspanningen.. Wij hopen op mooi weer en rekenen op veel belangstelling. Tot zaterdag!

 

 

 

 

  

 

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.