ahp kop

 24 Januari 2021

Sprookjesachtige avond in Zutphen tijdens Nachtrit

Share

kaarsBeleef op zaterdag 25 augustus 2018 een sprookjesachtige avond in Zutphen tijdens het Berkelfestival! Deze sprookjesachtige avond wordt georganiseerd door Koetsiersvereniging achter ’t Peerd en Stichting Toeristisch Varen Zutphen en is onderdeel van het Berkelfestival 2018: een parelsnoer van activiteiten in, op en rond rivier de Berkel en in de Berkelsteden op 24, 25 en 26 augustus 2018.

De jaarlijkse nachtrit met authentieke koetsen wordt dit jaar voor het eerst gecombineerd met verlichte fluisterboten over de Berkel en de Grote Gracht. De routes kruisen elkaar en zorgen voor een sprookjesachtig beeld in de binnenstad van Zutphen. Gaat u ook mee? De opbrengst gaat naar Stichting Noaberhulp Zutphen e.o. en Hospice Zutphen.

De avond start om 18:00 uur vanaf de Hanzehal. Hier vertrekken de circa 25 koetsen en kunt u opstappen in een echte paardentram (Jan Plezier). De deelnemers op de koetsen zijn gekleed in authentieke kleding, passend bij hun aanspanning. Het is daarom extra leuk wanneer u in de tram een gepast hoofddeksel draagt voor een sfeervol totaalbeeld (niet verplicht). De tocht gaat via de oude IJsselbrug richting Voorst. Na een pauze bij het Verenigingsgebouw ‘t Oortveld in Empe vervolgen de koetsen en de paardentram hun weg weer richting Zutphen. Tussentijds kunnen vaarliefhebbers al mee met de fluisterboten van 19:45 tot 21:00 uur. Om 21:00 uur arriveren de fluisterboten, koetsen en paardentram bij de opstapplaats van de fluisterboten aan de Rijkenhage. Terwijl de zon ondergaat is hier tot 21:40 uur tijd voor pauze en een gezellig samenzijn. Dit wordt muzikaal begeleidt door een fluisterbootkoor nabij de prachtige Berkelruïne.

Als de duisternis valt worden de kaarsen aangestoken, gaan de fluisterboten het water op en trekken de verlichte koetsen en de paardentram door de binnenstad via de Isendoornstraat, Nieuwstad, Burgemeester Dijckmeesterweg, Jacob Damsingel en de Berkelsingel. De koetsen en de paardentram rijden rond 22:00 uur tweemaal over de markt en komen uit bij de Tademastraat. Vanaf daar loopt de route weer langs de Berkel, via de Graaf Ottosingel tot aan de Berkelsingel. Op verschillende plekken kruisen de koetsen en de paardentram de verlichte fluisterboten. Dit zorgt voor een sprookjesachtig decor op de Berkel, de Grote Gracht en aan de waterkant.

De tocht eindigt om circa 22:30 uur bij de opstapplaats van de fluisterboten aan de Rijkenhage. Hier kunnen gasten van de paardentram en de fluisterboten uitstappen. De koetsen rijden door naar de Hanzehal, waar de paarden worden uitgespannen.

Wilt u deze unieke ervaring ook meebeleven? Er zijn diverse arrangementen en aanvangstijden mogelijk om mee te gaan met de paardentram en de verlichte fluisterboten.

Kijk voor alle informatie en hoe u zich kunt opgeven op: https://berkelfestival.eu/sprookjesachtige-avond-zutphen/

 

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.