ahp kop

 22 Januari 2021

Dag van AtP 2017

Share

WP 20171001 12 20 22 Pro

Zondagochtend waren de weergoden ons goed gezind en had de regen van zaterdag plaats gemaakt voor een stralend zonnetje met blauwe lucht op zondag, de dag van Achter 't Peerd. Na de koffie mochten de deelnemers beginnen met 4 proeven die op het terrein uitgezet waren. Daarna was er een moment van ontspanning in de vorm van een kleine buitenrit in het bos. Onderweg was er 1 opdracht, hierbij moest er gezocht worden wat er niet thuis hoorde in het bos. Gelukkig had iemand een rabobank lintje opgehangen en was iedereen er wel over eens dat die er niet thuis hoorde.

Zoals altijd was er een vaardigheidsparcour met de keuze om de binnenbocht te nemen door de waterbak. Onder de wedstrijdleiding van Lida en Annemiek is er tot op de seconden gestreden. In de eerste omloop was Dik (1 min. 51 sec) 1 seconden sneller dan Sietske (1 min. 52 sec) maar Rudi zat ze op de hielen (1 min. 53 sec). Maar vooral van alle kanten door de waterbak spetteren blijft favoriet!

WP 20171001 11 26 54 ProDe tonnen van Wim was ook een hindernis die op tijd verreden moest worden, slechts 2 aanspanningen reden deze hindernis onder de minuut. Hier liet de reservekampioen van de Hippiade zien hoe goed hij in vorm is, Christien klokte hier bij Rein een tijd van 49,46 sec en werd daarbij op gepaste afstand gevolgd door Rudi met 57,22 sec.

 

 

 

WP 20171001 10 58 58 ProEen nieuwe uitdaging was de champagneproef. Hierbij moet de menner de leidsels in 1 hand nemen en een glas champagne in de andere hand. Om te zorgen dat de groom niet meehelpt sturen moest deze een lepel met daarop een tennisbal  in 1 hand vasthouden. De aanspanning moet op deze manier een volte tussen de kegels door rijden en de beker en tennisbal weer terug zetten. Aangezien er water in de beker zat in plaats van champagne lukte het iedereen om de beker vol tot bijna vol aan de finish te krijgen.

WP 20171001 10 53 35 Pro

De laatste proef leek een hele makkelijke maar bleek toch moeilijker dan gedacht. Er moest rechtuit door een rij met kegels gereden worden, de laatste kegels stonden precies op de breedte van de wagen. Hier moest in draf doorheen gereden worden. Waarbij de 1 fluitend met zijn ogen dicht er doorheen ging nam de andere de hele rij aan 1 kant mee of viel bijna van de koets omdat er zo druk naar de kegels met ballen gekeken werd...... 

Meer foto's van deze zonnige zondag zijn te vinden in het Fotoarchief - Dag van AtP 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.