ahp kop

 25 Januari 2021

Ringsteken zondag 7 mei

Share

Op zondag 7 mei zal er door Linda Voskamp en Rein Hazelaar een ringsteekwedstrijd georganiseerd gaan worden en wel  van 13.00 uur tot ca. 15.00 uur op het clubterrein aan de Elzerdijk.

Ringsteken is folkloristische traditie waarbij men vanaf een rijtuig probeert een lans door een ring te steken. Er worden 3 ringsteekpalen opgesteld met een afstand tussen de palen van 25 meter. De koetsier zit links op de wagen en de deelnemer aan het ringsteken zit rechts of staat rechts achter de koetsier. 

Er wordt een proefronde gereden waarbij zowel de koetsier als de deelnemer aan het ringsteken een beeld krijgen hoe hoog de ringen hangen en hoe ver men van de palen af moet rijden.

Hierna volgen er 3 rondes waarbij in totaal 9 ringen gestoken kunnen worden. Men dient de sabel met één hand vast te houden achter het gevest. Er dient gereden te worden in een vlotte draf.

Bij een gelijk aantal gestoken ringen wordt er een barrage gereden ( 1 ronde met kleinere ringen).
Indien er na deze ronde nog deelnemers zijn met een gelijk aantal ringen zal er een ronde op tijd gereden worden.

Naast het ringsteken is er voor de deelnemers een vaardigheid parcours te rijden deze zal door de deelnemers 2 x gereden mogen worden .

Men gaat eerst vaardigheid rijden daarna ringsteken en tot slot nogmaals de vaardigheid. Wil je een kleine impressie hebben van het ringsteken wat vorig jaar is georganiseerd klik hier voor het fotoarchief voor foto's.

Het vaardigheidsparcours is te verkennen vanaf 12.00 uur, hiervoor opgeven kan bij Rein of Linda of door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij proberen mooi weer te bestellen maar als dit niet mocht lukken hebben we altijd nog een regenjas

Groeten

Linda & Rein

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.