ahp kop

 18 Januari 2021

Ringsteken 2016

Share

1 AtPers staan klaarZondag 4 september was de dag die onze leden Rein Hazelaar en Linda Voskamp hadden uitgekozen om het ringrijden te organiseren. Hoewel het weer er in de voorspellingen somber uitzag, viel dat erg mee en om 13.30 stond een aantal enthousiaste leden klaar op het clubterrein.


2 Rein legt uit

 


Rein heeft, als jarenlange organisator van de Nationale Shetlandmendag, veel ervaring met dit soort activiteiten. Zijn mooie gele vrachtwagen van het Vosbont Shetlandvierspan kwam goed van pas als materiaalwagen voor een volledig parcours en als windscherm voor de publieke tribune. De middag begon met een uitleg van Rein wat de bedoeling was.

 

 

 

Eerste onderdeel was het ringsteken, waarbij in 3 rondes iedere keer 3 ringen gestoken konden worden. Na een proefronde ging iedereen aan de slag. Hoewel het de koetsiers lukte om keurig langs de palen te mennen, bleek het niet even eenvoudig om alle ringen mee te nemen, maar het plezier was er niet minder om!

3 Wim 6 Marjoleen
4 Mark 5 Sietske

8 Doortje ringsteken

Hierna wisselde een aantal aanspanningen van menner/steker en die combinaties mochten het nog eens proberen. Extra leuk daarbij was om Doortje, die we allemaal kennen in een andere, onmisbare rol, nu in actie te zien op de wagen. Vele malen met succes meegedaan aan het ringsteken tijdens het Eefdese Feest, en het bleek dat ze het kunstje nog niet verleerd was! 

Met het tweede onderdeel kwam een eind aan alle vraagtekens die de leden de afgelopen weken hadden wat nu toch de bedoeling was van de mee te nemen broodplank. Zoveel mogelijk Waterdragen, dat was het idee. In een parcours met 9 poortjes moesten na het 3e poortje 10 bekertjes met water gevuld worden door de groom, waarna de overige 6 poortjes gereden moesten worden met de bekertjes balancerend op de door de groom vastgehouden broodplank, binnen een tijd van 5 minuten. Uiteraard moesten alle balletjes op de poortjes blijven liggen. Na de finish werd de hoeveelheid overgebracht water gemeten in een maatbeker.

7 Esther plezierAdri en Esther Kros begonnen enthousiast, maar zo enthousiast dat de bekertjes niet allemaal de finishlijn haalden...Al snel was de toekijkende menners duidelijk dat de tijd het probleem niet was, zodat de volgende parcoursen in zo'n slakkengang afgelegd werden dat op bijna alle broodplanken op de eindstreep nog even veel bekers stonden als aan het tappunt. 11 Linda in actie

 

 

 

 

Als laatste liet de ervaren Linda zien hoe je ook in een snel parcours de bekers overeind kunt houden.

 

 

Na pijlsnel werk van de rekenkamer volgde de uitslag. En hoewel iedereen die meedeed aan deze gezellige middag daardoor al winnaar was, bleken Arjen en Ineke Geurts AtP Kampioen Ringsteken 2016, en Arjen Ponger en Wim Rood gingen naar huis met de titel AtP Waterdragen 2016. Opvallend was het succes van de debuterende combinatie bestaande uit de bestuursleden Marjoleen en Geraldine, die er met het reservekampioenschap in beide categorieën vandoor ging!

13 kampioen Ringsteken AtP 2016 14 kampioen Waterdragen AtP 2016
12 Marjoleen en Geraldine  

 

Dank Rein en Linda voor jullie ontzettend leuke initiatief, en aan alle vrijwilligers voor de hulp!

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.