ahp kop

 20 Januari 2021

Open Dag Historisch Genootschap Lochem-Laren-Barchem

Share

Het Historisch Genootschap Lochem-Laren-Barchem zal op 22 oktober a.s. een opendag houden met thema: Vervoer rond Lochem. Hierbij zal naast een fietstocht langs kenmerkende punten die met alle aspecten van vervoer over weg (Hessenwegen, tolhuisjes), rail en water te maken hebben, de historie van de GOSM/GTW centraal staan. Het is dit jaar 85 jaar geleden dat de laatste passagierstram reed tussen Deventer en Borculo.

Het Historisch genootschap zal een tentoonstelling samenstellen over de GOSM/GTW en er worden lezingen gegeven op die dag. Dit zal in het centrum van Lochem, de voormalige RABO bank, zijn.

Naast de tram laten we ook andere vormen van vervoer zien. Zo zal er o.a. een antieke T-Ford bus tentoongesteld worden en de tegenhanger een moderne Arriva bus. Ook het brandweermuseum uit Borculo zal present zijn.

Men heeft het hier over tegenstellingen, bv een landauer of jachtwagen versus een moderne taxi. Het gaat om de wijze waarop destijds mensen vervoerd werden. Je krijgt een km vergoeding, lunch en de mogelijkheid om de lezingen bij te houden. Lijkt dit je leuk en wil je hieraan je medewerking verlenen dan graag aanmelden voor 1 oktober bij het secretariaat.

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.