ahp kop

 27 Januari 2021

Ringsteken op 4 september

Share

Zoals aangegeven op de ledenvergadering van 7 juli j.l. zal er door Linda Voskamp en Rein Hazelaar een ringsteekwedstrijd georganiseerd gaan worden en wel op zondag 4 september a.s. van 13.30 – tot 16.00 uur.

Ringsteken is folkloristische traditie waarbij men vanaf een rijtuig probeert een lans door een ring te steken. Er worden 3 ringsteekpalen opgesteld met een afstand tussen de palen van 25 meter. De koetsier zit links op de wagen en de deelnemer aan het ringsteken zit rechts of staat rechts achter de koetsier. 

Er wordt een proefronde gereden waarbij zowel de koetsier als de deelnemer aan het ringsteken een beeld krijgen hoe hoog de ringen hangen en hoe ver men van de palen af moet rijden.

Hierna volgen er 3 rondes waarbij in totaal 9 ringen gestoken kunnen worden. Men dient de sabel met één hand vast te houden achter het gevest. Er dient gereden te worden in een vlotte draf.

Bij een gelijk aantal gestoken ringen wordt er een barrage gereden ( 1 ronde met kleinere ringen).
Indien er na deze ronde nog deelnemers zijn met een gelijk aantal ringen zal er een ronde op tijd gereden worden.

Naast het ringsteken is er voor de deelnemers nog een verrassingsonderdeel waarbij een extra prijs is te winnen. Voor dit onderdeel wordt men verzocht een broodplank mee te brengen.

Opgave graag voor 4 sept. zodat wij bij een groot aantal deelnemers het programma nog wat aan kunnen passen. Dit mag bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-1096 8324.

Groeten

Linda & Rein

Secretariaat Achter 't Peerd | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | © Chair-man.nl

Copyright 2011.